Septembrī ievērojami samazinājusies nerezidentu interese par dzīvokļiem Rīgas centrā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Septembrī Rīgas centra dzīvokļu segmentā interese no nerezidentu puses ir krietni samazinājusies, taču nevar apgalvot, ka tā ir pilnīgi zudusi, teikts nekustamo īpašumu kompānijas «Ober-Haus» mājokļu tirgus pārskatā.

Pārsvarā nerezidenti interesējas par dzīvokļiem pilsētas centrā, tuvajā centrā vai renovētās ēkās klusajā centrā cenu kategorijā no 250 000 līdz 350 000 eiro.

Ja šie klienti vēlas iegādāties ne tikai dzīvokli, bet arī termiņuzturēšanās atļauju, tad bieži vien tas neizdodas,

jo šo dzīvokļu kadastrālā vērtība nesasniedz likumā noteiktos 80 000 eiro. Ievērojami samazinājusies nerezidentu interese par dzīvokļiem tālajā centrā, norāda «Ober-Haus».

Septembrī, kā novēroja «Ober-Haus» speciālisti, būtiskas cenu izmaiņas dzīvokļiem centra segmentā netika novērotas. Pilsētas tālajā centrā vidējās pārdošanas cenas neremontētiem dzīvokļiem ir no 700 līdz 1300 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem nerenovētās pirmskara ēkās - no 1000 līdz 2000 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem renovētās ēkās - no 1700 līdz 2500 eiro.

Tuvajā centrā, klusajā centrā un Vecrīgā vidējās pārdošanas cenas neremontētiem dzīvokļiem ir no 800 līdz 2300 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem nerenovētās pirmskara ēkās - no 1200 līdz 3200 eiro par vienu kvadrātmetru, remontētiem dzīvokļiem renovētās ēkās - no 2500 līdz 4700 eiro par kvadrātmetru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu