Līdz ar drēgno laiku strauji aug pieprasījums pēc sildierīcēm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Iestājoties drēgnam laikam pēdējās nedēļās ir pieaudzis pieprasījums pēc sildītājiem un eļļas radiatoriem, pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Sadzīves preču veikalu tīkla «Cenu klubs» produktu vadītājs Nauris Jeste aģentūrai BNS teica, ka pēdējās nedēļas laikā pieprasījums pēc sildītājiem un eļļas radiatoriem ir ievērojami audzis. Viņš uzsvēra, ka šāda tendence novērojama katru gadu šajā laika posmā. «Visvairāk cilvēki pērk eļļas radiatorus,» pastāstīja Jeste.

Savukārt interneta veikala santehnikasveikals.lv pārstāve pastāstīja, ka šobrīd cilvēki ļoti aktīvi iegādājas gan eļļas radiatorus, gan dekoratīvos radiatorus, kā arī dvieļu sildītājus un citas ierīces telpu apsildīšanai. «Protams, tagad cilvēki pērk vairāk nekā septembra sākumā,» teica santehnikas veikala pārstāve. Viņa atzīmēja, ka parasti cilvēki

sildītājus iegādājas pēdējā brīdī, kad ir jau pavisam auksts.

«Cilvēki bieži pērk arī dvieļu žāvētājus, cerēdami, ka tādā veidā izdosies sasildīt vannasistabu,» teica santehnikasveikals.lv pārstāve.

Veikalu tīkla «K-Rauta» produktu vadītājs Andrejs Kozlovs aģentūrai BNS norādīja, ka laika posms no septembra līdz novembrim ir visaktīvākais sildītāju pārdošanas laiks, jo tad vēl tikai pakāpeniski pieslēdz apkuri. «Visvairāk pērk eļļas sildītājus, mazāk infrasarkano staru sildītājus,» pastāstīja Kozlovs.

Arī mazumtirdzniecības tīklos «Maxima» un «Rimi» pieaudzis sildierīču pārdošanas apjoms. «Rimi Latvia» sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere pastāstīja, ka pieprasījums pēc elektriskajiem sildītājiem

pēdējo divu nedēļu laikā audzis par vairāk nekā 30%,

salīdzinot ar pagājušo gadu.

«Ja vērtējam septembra beigas un oktobra sākumu, tad salīdzinot ar septembra pirmajām nedēļām, pircēju interese par dažādām sildierīcēm pieaugusi vairākus desmitus reižu,» aģentūrai BNS pastāstīja «Maxima Latvija» komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Pēc viņa teiktā, tas skaidrojams ar laika apstākļu maiņu un kavēšanos ar centrālās apkures pieslēgšanu. Visvairāk pērkot ventilatora tipa sildītājus, otrajā vietā esot eļļas radiatori, pastāstīja Beseris. Viņš arī piebilda, ka salīdzinot ar pieprasījumu pēc sildierīcēm pērn šajā laika periodā, šogad pircēju interese ir aptuveni par trešdaļu mazāka, ko var skaidrot ar gaisa temperatūras atšķirībām.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Rīgas siltumapgādes uzņēmums «Rīgas siltums» apkuri pieslēdzis 4165 namiem jeb 55,7% ēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu