«Angry Birds» attīstītājs «Rovio» plāno likvidēt līdz 130 darbavietām Somijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARTTI KAINULAINEN / LEHTIKUVA

Somijas mobilo risinājumu kompānija «Rovio», kas izstrādājusi populāro spēli «Angry Birds», ceturtdien paziņoja, ka likvidēs līdz 130 darbavietām, tādu lēmumu saistot ar apgrozījuma pieauguma stagnāciju.

Tiek uzskatīts, ka mobilo telefonu spēle reģionā kopš 2012.gada beigām ir zaudējusi 60 miljonus spēlētāju, jo kompānijai ir grūtības atkārtot savas pirmās spēles fenomenālos panākumus. Tomēr tā joprojām ir pasaules līdere ar vairāk nekā 200 miljoniem aktīvu spēlētāju mēnesī.

Pēc strauja izaugsmes perioda «Rovio» peļņa 2013.gadā saruka par 50%, jo uzņēmums palielināja investīcijas saistībā ar konkurences pieaugumu.

Kompānija strauji ir paplašinājusies ārpus videospēļu segmenta, iesaistoties plašā uzņēmējdarbības spektrā, piemēram, izklaides parku izveidē Eiropā un Ķīnā, bērnu grāmatu un filmas izdošanā.

«Mēs esam uzņēmējdarbības kompānija un pētām dažādas jomas. Mēs veidojām savu komandu ar pieņēmumu par straujāku izaugsmi nekā tika piedzīvota,» norādīja «Rovio» ģenerāldirektors Mikaels Heds.

Viņš piebilda, ka kompānija tagad koncentrēsies uz spēļu, mediju un patērētāju produktiem ar visaugstāko izaugsmes potenciālu, tomēr konkrētus projektus, no kuriem kompānija atteiksies Heds neminēja.

«Diemžēl mums ir jāapsver arī iespējama darbavietu skaita samazināšana maksimums 130 cilvēku apmērā Somijā,» viņš teica. Tie ir apmēram 16% «Rovio» darbinieku.

Pērn «Rovio» strādājošo skaits palielinājās par 300 cilvēkiem un sasniedza 800.

«Angry Birds» spēļu sērijā ar kaķenēm tiek šauti mazi putni pa zaļu cūku uzbūvētiem cietokšņiem. Tā ātri kļuva par visu laiku populārāko mobilo spēli pēc tam, kad 2009.gadā tā kļuva pieejama viedtālruņu un planšetdatoru lietotājiem. Spēles panākumi rosināja tēlu attīstību virknē citu uzņēmējdarbības jomu.

Ar «Angry Birds» sēriju saistītu produktu pārdošana 2013.gadā veidoja 47% no «Rovio» ieņēmumiem.

«Rovio» ir izveidojis animācijas filmu veidošanas komandu ASV, un pirmā «Angry Birds» filma uz ekrāniem gaidāma 2016.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu