Ap 1300 «Latvijas Pasta» darbiniekiem palielinātas algas (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

No šā gada oktobra vairāk nekā 1300 Latvijas pasta uzņēmuma «Latvijas Pasts» darbiniekiem palielināts atalgojums, pavēstīja kompānijas sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Viņa norādīja, ka šādu vienošanos parakstīja «Latvijas Pasta» vadība, Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība un Latvijas Pasta arodbiedrība. «Darba algas pieaugums attiecas uz pasta pakalpojumu speciālistiem, pasta operatoriem, pasta nodaļu, pasta centru un piegādes punktu vadītājiem. Šis ir jau otrais darba algas paaugstinājums 2014.gadā - gada sākumā darba algas tika paaugstinātas daļai pastnieku, piegādes operatoru, pasta šķirotāju, kravas noformētāju, pasta apstrādes un piegādes speciālistu un automobiļu vadītāju, kopumā vairāk nekā 2700 «Latvijas Pasta» darbinieku,» sacīja Tērauda.

Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrības prezidente Zoja Semjonova pirms attiecīgās vienošanās parakstīšanas pauda gandarījumu, ka «Latvijas Pasts» ir pirmais no triju Baltijas valstu pasta operatoriem, kas izrādījis iniciatīvu un reālu darbību, lai paaugstinātu darbinieku atalgojumu, pakāpeniski atgriežot to tajā līmenī, kāds bija pirms krīzes.

Savukārt «Latvijas Pasta» valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs atzīmēja, ka atalgojuma sistēmas palielināšanu paredzēts turpināt arī nākamajos gados.«»Latvijas Pasts» turpinās īstenot uzņēmuma atalgojuma sistēmas modernizāciju, veicinot darbinieku motivāciju un nostiprinot uzņēmuma konkurētspēju darba tirgū. Plānojam, ka pakāpeniski uzlabojumi skars visas «Latvijas Pasta» struktūrvienības un amata kategorijas,» teica kompānijas vadītājs.

Uzņēmumā atzīmēja, ka 2012.gadā «Latvijas Pasts» pēc vairāku gadu intensīvām pārrunām ar arodbiedrībām noslēdza visas puses apmierinošu darba koplīgumu, aizstājot iepriekšējo koplīguma redakciju, kas bija spēkā kopš 1999.gada. Jaunajā darba koplīgumā iekļauti noteikumi par darba un darba samaksas nosacījumiem, darbinieku sociālo aizsardzību, darba un atpūtas laiku, darba aizsardzību un citiem pasākumiem, paredzot gan «Latvijas Pasta», gan arodbiedrību saistības koplīguma izpildē.

«Latvijas Pasts» nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. «Latvijas Pasts» ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu