Ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli kā labu vērtē 10% iedzīvotāju (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli kā labu augustā vērtēja 10% iedzīvotāju, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti. Tas ir samazinājums salīdzinājumā ar jūliju, kad ģimenes materiālo stāvokli kā labu vērtēja 11% iedzīvotāju.

To iedzīvotāju skaits, kuri savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli vērtējuši kā sliktu, augustā bija 38%, bet jūlijā šādu iedzīvotāju skaits bija 34%.

2014.gada augustā retāk nekā jūlijā iedzīvotāji savas ģimenes pašreizējo materiālo stāvokli vērtējuši kā «viduvēju» - jūlijā šāds vērtējums bija 54% iedzīvotāju, bet augustā - 51%.

Augustā par četriem punktiem samazinājies pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējuma indekss - no mīnus 14 punktiem jūlijā līdz mīnus 18.

Zem nulles atzīmes augustā ir noslīdējis arī ģimenes materiālā stāvokļa attīstības prognozes indekss - augustā tas ir mīnus viens, bet jūlijā bija plus pieci.

Kopumā 19% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādīja, ka pēc gada, viņuprāt, viņu ģimenes materiālā situācija būs uzlabojusies, bet jūlijā tā domāja 22%. Savukārt 20% uzskatīja, ka pēc gada ģimenes materiālais stāvoklis būs pasliktinājies (jūlijā - 12%). To, ka tas nebūs mainījies, norādīja 46% (jūlijā 48%).

«DNB Latvijas barometrs» ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu