Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli kā sliktu vērtē 56% iedzīvotāju (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli augustā kā labu vērtēja 4% iedzīvotāju, bet par sliktu to uzskatīja 56% iedzīvotāju, liecina jaunākā «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultāti.

Jūlijā ekonomikas stāvokli kā labu vērtēja 5% iedzīvotāju, bet kā sliktu - 49% iedzīvotāju. Savukārt 37% iedzīvotāju augustā norādīja, ka ekonomikas stāvoklis ir «viduvējs». Līdzīgi kā pārējie šajā pētījumā analizētie indeksi, arī pašreizējā ekonomikas stāvokļa vērtējuma indekss ir nokritis no mīnus 29 jūlijā līdz mīnus 34.

Saskaņā ar «DNB Latvijas barometra» pētījuma rezultātiem 2014.gada augustā iedzīvotāji negatīvāk nekā jūlijā vērtēja kopējās situācijas attīstību - ar to apmierināti bija 25% (jūlijā - 28%), un kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss augustā ir samazinājies par 11 punktiem - no mīnus 17 jūlijā līdz mīnus 28, kas ir lielākais 2014.gadā novērotais kritiens.

Lielākais indeksa kritums «DNB Latvijas barometra» pētījuma vēsturē kopš 2008.gada ir vērojams iedzīvotāju Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējumā - no mīnus seši jūlijā līdz mīnus 27 augustā. Uzskatu, ka ekonomikas situācija šobrīd uzlabojas, pauda 11% (jūlijā 15%), bet, ka tā pasliktinās - 38% (jūlijā 21%).

Augustā ir samazinājies to respondentu īpatsvars, kuri uzskatīja, ka Latvijas ekonomikas stāvoklis nemainās - jūlijā tie bija 56%, augustā 44%.

Arī savās prognozēs par ekonomikas stāvokļa attīstību pēc gada iedzīvotāji augustā bijuši kritiskāki nekā jūlijā. Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstības indekss augustā ir pasliktinājies līdz mīnus 13, jūlijā tas bija plus 2. Pesimisms valda arī iedzīvotāju uzskatos par ekonomikas stāvokļa attīstību pēc gada - 16% uzskatīja, ka pēc gada ekonomikas stāvoklis Latvijā būs uzlabojies, bet 36% norādīja, ka tas būs pasliktinājies.

«DNB Latvijas barometrs» ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu