Saeima tomēr vērtēs priekšlikumu Krievijas pilsoņiem neizsniegt TUA pret nekustamo īpašumu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima pēc vairākiem noraidošiem lēmumiem iepriekšējās sēdēs šodien tomēr nodeva izskatīšanai komisijās nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) iesniegtos grozījumus Imigrācijas likumā, kas rosina pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju (TUA) izsniegšanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašuma iegādi.

Saeima septembrī divas reizes noraidīja līdzīgus VL-TB/LNNK rosinātos Imigrācijas likuma grozījumus. Arī šoreiz pirms balsojuma valdošās koalīcijas pārstāvji nepauda viennozīmīgu atbalstu izmaiņām, tomēr piedāvājums tika nodots komisijām.

VL-TB/LNNK rosina valsts apdraudējuma novēršanas nolūkā uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašuma iegādi. Saskaņā ar nacionālās apvienības priekšlikumu Saeima varēs atcelt šos ierobežojumus.

Nacionālās apvienības deputāti likumprojekta anotācijā uzsver, ka persona, kas saņēmusi uzturēšanās atļauju par nekustamā īpašuma iegādi, iegūst termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, vienlaikus iegūst tajā arī noteiktu ekonomisku ietekmi un arī iespēju ietekmēt Latvijā notiekošos politiskos un sociālos procesus, kā arī iespēju ietekmēt publiskās informācijas apriti. «Tas nav mazsvarīgi, ņemot vērā Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, kas apdraud mieru visā Eiropā, un statistiku, kas liecina, ka lielāko daļu no termiņuzturēšanās atļaujām atbilstoši iepriekšminētajam punktam izsniedz tieši Krievijas pilsoņiem,» piebilda likumprojekta autori.

Situācijā, kad militārā konflikta virzība un ilgums nav paredzami, Latvijai nevajagot lieki riskēt un radīt sev papildu nacionālās drošības apdraudējumus, tāpēc likumprojektā tika piedāvāts pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu, «kamēr turpinās starptautisko tiesību normu pārkāpšana no Krievijas puses, veicot agresiju pret Ukrainu».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu