Šosezon par iebraukšanu Jūrmalā iekasēti 2 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Aizvadītajā vasaras sezonā Jūrmalas pašvaldība par iebraukšanu pilsētā iekasējusi 2 076 000 eiro, kas ir par 386 000 eiro jeb nepilniem 23% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā.

2014.gadā sešu mēnešu periodā - no 1.aprīļa līdz 30.septembrim - tika nopirkti 694 000 vienreizējo caurlaižu iebraukšanai Jūrmalā, 55 000 no tām - ar īsziņas starpniecību, izmantojot elektronisko norēķinu sistēmas. Iepriekšējā gadā deviņos mēnešos no 1.janvāra līdz 30.septembrim iegādāti 994 000 iebraukšanas atļauju, no kurām 23 000 - ar īsziņas starpniecību.

Iebraukšanas maksas noteikumi kūrortpilsētā pērn mainīti, lai veicinātu tūristu skaita pieaugumu, sekmētu pakalpojumu uzņēmumu attīstību un vasaras sezonā mazinātu tranzīta transporta plūsmu pilsētā un līdz ar to vides piesārņojumu.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalā atcelta periodā no 1.oktobra līdz 31.martam,

un noteikta divu eiro apmērā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

Pirms iebraukšanas maksas atcelšanas 2012.gadā pavasara un vasaras sezonā ar vienreizējām caurlaidēm Jūrmalā iebrauca 914 773 automašīnas, rudens un ziemas periodā - 436 844 automašīnas. Maksa par iebraukšanu Jūrmalā ziemas sezonā pirmo reizi tika atcelta pirms gada, 2013.gada 1.oktobrī.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem «Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā». Savukārt automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Kur izlieto iegūstos līdzekļus?

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem pilsētvides uzturēšanas pasākumiem.

Tūristu skaits 2013.gada pēdējā ceturksnī no oktobra līdz decembrim Jūrmalā palielinājies par vairāk nekā 55 procentiem, savukārt 2014.gada pirmajos sešos mēnešos - par trešdaļu, salīdzinot ar to pašu laika periodu iepriekšējā gadā. Kā skaidroja Jūrmalas domes pārstāve Ieva Aile, tūristu skaita pieaugums ir likumsakarīgs vairāku mērķtiecīgu pasākumu kopuma rezultāts - aktīvi attīstīts darījumu un veselības tūrisma piedāvājums, veiktas intensīvas tūrisma mārketinga aktivitātes, arī iebraukšanas maksas atcelšana ir viens no soļiem tūrisma veicināšanā rudens un ziemas periodā.

Kā ziņots, no vakardienas, 1.oktobra, tiek atcelta iebraukšanas maksa rudens un ziemas periodā Jūrmalā. Iebraukšana Jūrmalas pilsētā būs bez maksas līdz 2015.gada 31.martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu