Metalurgā būs darbs 1200 cilvēkiem; domā par viesstrādniekiem (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas kompānija «KVV Group» (KVV), kas ir maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma «Liepājas metalurgs» pamatražotnes īpašnieks, darbu gatavs nodrošināt apmēram 1200 strādniekiem, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica KVV īpašnieks Valērijs Krištals.

Viņš informēja, ka iesākumā tiks pieņemti darbā 250 bijušie metalurga strādnieki, bet tuvāka mēneša laikā vēl 250. «Tas ļaus strādāt divās maiņās un saražot 30 tūkstošus tērauda produkcijas. Pēc tam mēs darbinieku skaitu palielināsim līdz 1200, kas ļaus ražošanu palielināt līdz 70-75 tūkstošiem tonnu mēnesī,» stāstīja Krištals.

Savukārt, komentējot iespējamo viesstrādnieku piesaistīšanu ražotnei, kas varētu būt nepieciešama, jo daudzi bijušie rūpnīcas strādnieki ir atraduši jaunu darbu un negatavojas atgriezties metalurgā, Krištals teica, ka pie šī jautājuma tiek strādāts. «Mēs pie šīs problēmas strādājam un noskaidrojam situāciju. Daudzi bijušie rūpnīcas darbinieki, kas metalurgā strādāja un dzīvoja Liepājā, ir aizbraukuši un atraduši citu darbu arī ārvalstīs. Centīsimies viņus atgriezt atpakaļ,» teica Krištals.

KVV īpašnieks arī stāstīja, ka «Liepājs metalurga» produkcijai jau tiek meklēti noieta tirgi. «Tirgu var atrast, mēs pie tā strādājam un slēdzam līgumus uz nākamo gadu,» norādīja Krištals.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka pēc «Liepājas metalurga» maksātnespējas pasludināšanas darbu zaudēja aptuveni 1600 cilvēki.

KVV ceturtdien Liepājā parakstīts pārdošanas līgumu par «Liepājas metalurgs» pamatražotnes iegādi.

KVV par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro. Patlaban investors ir iemaksājis miljonu eiro kā apliecinājumu savu nodomu nopietnībai. Pēc līguma parakstīšanas investors samaksās vēl 16 miljonus eiro, savukārt nākamie maksājumi būs sadalīti 10 gados – ar gada maksājumu deviņi miljoni eiro. Par nodrošinājumu kalpos līdzšinējās un papildu ķīlas, kā arī komercbankas galvojums.

Ukrainas kompānija plāno ražošanas atjaunošanā «Liepājas metalurga» rūpnīcā investēt 30 miljonus eiro.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina pērn 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu