«Liepājas metalurga» jaunais īpašnieks ražošanu atjaunos pusotra mēneša laikā (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ukrainas kompānija «KVV Group» (KVV) maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma «Liepājas metalurgs» pamatražotnes īpašnieks ražošanu plāno atsākt pusotra mēneša laikā, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» teica KVV īpašnieks Valērijs Krištals.

«Pēc līguma parakstīšanas par ražotnes iegādi, es domāju mēs rūpnīcu palaidīsim pusotra mēneša laikā,» teica KVV īpašnieks. Viņš norādīja, ka Liepājā jau ir ieradušies piesaistītie speciālisti - apmēram astoņi desmit cilvēku, kas strādā pie ražotnes darbības atjaunošana. «Viņi strādā pie dažādiem svarīgiem virzieniem, gan iepērkot izejmateriālus, gan tehniku un aprīkojumu,» norādīja Krištals.

Viņš noraidīja medijos izskanējušās baumas, ka KVV patiesībā ir Krievijas nevis Ukrainas uzņēmums, kas bāzēts Krimā. «KVV ir Ukrainas kompānija, kas reģistrēta Kijevā un kurai ir apmēram 30 dažādas kompānijas visās Ukrainas daļās. Tikai viens uzņēmums ir Krimā,» teica Krištals.

KVV īpašnieks atzīmēja, ka ar metalurģijas biznesu nodarbojas jau 15 gadus. «Sākām ar vienu tonnu metāllūžņu un esam attīstījušies līdz kopējam rādītājam 200 tonnas mēnesī. Tad sākām strādāt ar metalurģijas produkciju un mums ir veiksmīga realizācijas pieredze,» atzīmēja Krištals.

Savukārt, komentējot «Liepājas metalurga» pārdošanas cenu, viņš atzina, ka kā pircējs būtu vēlējies zemāku. «Es uzskatu, ka valdība ir darījusi visu iespējamo, lai cena būtu maksimāla. Protams, es kā pircējs būtu gribējis, lai cena būtu mazāka, bet domāju, ka cena bija godīga,» atzina Krištals.

Jau vēstīts, ka KVV ceturtdien Liepājā parakstīts pārdošanas līgumu par «Liepājas metalurgs» pamatražotnes iegādi.

KVV par «Liepājas metalurga» pamatražotni maksās 107 miljonus eiro. Patlaban investors ir iemaksājis miljonu eiro kā apliecinājumu savu nodomu nopietnībai. Pēc līguma parakstīšanas investors samaksās vēl 16 miljonus eiro, savukārt nākamie maksājumi būs sadalīti 10 gados – ar gada maksājumu deviņi miljoni eiro. Par nodrošinājumu kalpos līdzšinējās un papildu ķīlas, kā arī komercbankas galvojums.

Ukrainas kompānija plāno ražošanas atjaunošanā «Liepājas metalurga» rūpnīcā investēt 30 miljonus eiro.

«Liepājas metalurgu» par maksātnespējīgu atzina pērn 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu