Neviens no «Latio namsaimnieks» pa tiešo par komunālajiem pakalpojumiem nenorēķinās

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Kopš brīža, kad pērn tika pieņemti grozījumi Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likumā, neviens no uzņēmuma SIA «Latio namsaimnieks» apsaimniekojamo māju iedzīvotājiem nav noslēdzis tiešo norēķinu līgumu ar komunālo pakalpojumu piegādātājiem, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» stāsta SIA «Latio namsaimnieks» valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Viņš norāda, ka tā ir kārtējā labā ideja, kas ir beigusies ar neko, jo šie grozījumi neko nemaina un neatrisina ne iedzīvotājiem, ne komunālo pakalpojumu sniedzējiem, ne arī namu pārvaldniekiem. Turklāt, apstiprinot šos grozījumus, komunālo parādu nasta ir uzlikta uz vājāko posmu namu apsaimniekošanā un komunālajā saimniecībā - iedzīvotāju, kurš rezultātā nav pasargāts no negodprātīgu apsaimniekotāju darbības.

«Iedzīvotāji cerēja, ka šo grozījumu ieviešana viņus pasargās no negodprātīga pārvaldnieka un visas mājas atslēgšanas no komunālajiem pakalpojumiem, taču beigās viņi saņem vēl papildizmaksas par rēķina saņemšanu, un likumdošana, kas liedz kaimiņa parāda dēļ atslēgt visu māju, nav mainīta,» skaidro Gontarevs.

Viņš arī atzīmē, ka, izstrādājot šos grozījumus, politiķi neparedzēja, ka grozījumi nekādā veidā neregulēs komunālo pakalpojumu sniedzēju cenas noteikšanu par tiešo rēķinu izrakstīšanu. Cena par rēķina izrakstīšanu tiešo norēķinu lietotājam variē no trīs līdz pieciem eiro.

Taču ikvienam komunālo pakalpojumu sniedzējam šī tiešo norēķinu kārtība ir drīzāk «zobu sāpes», nevis atvieglojums, jo pēkšņi viena kopējā rēķina vietā viņam ir jāizraksta, piemēram, 100 rēķini. «Tas ir absurdi, jo tas nav kā komunālais pakalpojums, ko regulē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Turklāt iedzīvotājiem līdz ar individuālā rēķina saņemšanu pakalpojums ir kļuvis dārgāks,» stāsta Gontarevs.

SIA «Latio namsaimnieks» darbojas visos reģionālajos centros Latvijā - Liepājā, Rīgā, Ventspilī, Daugavpilī, Jelgavā. Uzņēmums apsaimnieko aptuveni 200 mājas, no kurām ap 90% ir celtas padomju laikos.

Uzņēmuma apgrozījums šogad varētu pieaugt par vidēji 5%, sasniedzot aptuveni 3,2 miljonus eiro. Uzņēmuma peļņa šogad varētu būt ap 400 000 eiro, biznesa portālam «Nozare.lv» norāda «Latio namsaimnieka» valdes priekšsēdētājs Gontarevs.

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Latio namsaimnieks» pērn apgrozīja 2,92 miljonus eiro, kas ir par 54% vairāk nekā 2012.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 1,9 miljonus eiro. Tikmēr peļņa pērn pieauga seškārtīgi - no 61 069 eiro 2012.gadā līdz 370 434 eiro 2013.gadā.

SIA «Latio namsaimnieks» dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 28 457 eiro. «Latio namsaimnieka» īpašnieki ir Gontarevs (25%), Irita Cimdare (25%), Edgars Šīns (25%) un SIA «Latio» (25%), kas pilnībā pieder Šīnam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu