PwC piedāvā apgūt visu par Latvijas nodokļiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pasaulē lielākais audita un biznesa konsultāciju uzņēmumu tīkls PwC izsludina jauno mācību gadu PwC`s Academy un jebkuram interesantam piedāvā apgūt visu par un ap nodokļiem un to piemērošanu Latvijā.

Unikālo sešu mēnešu mācību kursu «Nodokļu pamatkurss» PwC piedāvā jau septīto gadu pēc kārtas, to ir beiguši un augsti novērtējuši ne tikai finanšu direktori, grāmatveži un iekšējie auditori, bet arī daudzi juristi, ekonomisti, studenti un uzņēmumu vadošie darbinieki.

Šogad minētā programma tiks sākta 15. oktobrī, un tās noslēgums plānots 2015. gada 25. martā.

Šajā kursā PwC labākie nodokļu eksperti iepazīstinās ar Latvijas nodokļu sistēmu kopumā, kā arī ar atsevišķu nodokļu piemērošanas pamatprincipiem, analizējot Latvijas tiesisko regulējumu, atbildīgo institūciju sniegtos skaidrojumus un iztirzājot kopā ar klausītājiem praktiskus piemērus.

Nodokļu pamatkurss kopš 2012./2013. mācību gada ir papildināts ar diviem jauniem nodokļiem, proti, mikrouzņēmuma nodokli un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli. Tādējādi Nodokļu pamatkursa ietvaros klausītājiem tiek piedāvāts iepazīties ar Latvijas nodokļu sistēmu un ar šādu nodokļu piemērošanas aspektiem:

  • pievienotās vērtības nodoklis (PVN),
  • uzņēmuma ienākuma nodoklis (UIN),
  • iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) un valsts sociālā apdrošināšana,
  • mikrouzņēmuma nodoklis,
  • uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodoklis,
  • dabas resursu nodoklis,
  • nekustamā īpašuma nodoklis (NĪN),
  • akcīzes nodoklis un
  • muitas nodoklis.

Nodarbības ietver lekcijas, praktiskus seminārus un patstāvīgos darbus ar nodokļu normatīviem un situāciju analīzi. Gandrīz katra nodarbība sākas vai beidzas ar praktiskā darba – testa veikšanu, kura atbildes vēlāk tiek pārrunātas. Pēc katra atsevišķa nodokļa apgūšanas tiek pārbaudītas klausītāju iegūtās zināšanas, bet programmas noslēgumā tiek veikta teorētisko zināšanu pārbaude praksē.

Iespējams apgūt gan pilnu kursu, gan arī atsevišķus moduļus, t.i., apmeklēt nodarbības tikai par sev interesējošo nodokli.

PwC`s Academy piedāvā tiem klientiem, kuri iepriekšējos mācību gados ir apguvuši atsevišķus moduļus, turpināt apmācību šogad, nokārtot gala eksāmenu un saņemt sertifikātu par visa Nodokļu pamatkursa apgūšanu.

Beidzot Nodokļu pamatkursu vai kādu tā moduli, ir iespēja iegūt:

  • izpratni par Latvijas kopējo nodokļu sistēmu un atsevišķu nodokļu pamatprincipiem, darījumu juridiskajiem un grāmatvedības aspektiem;
  • praktiskas iemaņas nodokļu piemērošanā;
  • PwC nodokļu ekspertu konsultācijas un atbalstu mācību laikā;
  • PwC’s Academy sertifikātu.

PwC Nodokļu pamatkursa vadītāja ir Ņina Podvinska, kura pirms pievienošanās PwC strādāja Valsts ieņēmumu dienestā (VID), kur piedalījās ar PVN likumu saistīto tiesību aktu skaidrojumu materiālu izstrādē, atzinumu par Ministru kabineta noteikumu projektu, likumprojektu, informatīvo materiālu, pamatnostādņu sagatavošanā un sniedza nodokļu konsultācijas.

Šobrīd Ņina palīdz sagatavot apelācijas sūdzības VID, saskaņot viedokli par PVN piemērošanu ar Finanšu ministriju (FM) un vada klientu apmācības seminārus arī par PVN piemērošanu. Ņinas klientu vidū ir gan starptautiskie koncerni, gan Latvijas uzņēmumi, gan pašvaldības, kur viņa ir veikusi PVN uzskaites sistēmas izvērtēšanu, sniegusi ieteikumus un konsultācijas par likuma interpretāciju aspektiem PVN piemērošanā.

Vairāk informācijas par programmu atradīsiet šeit.

Dalībnieku uzņemšana PwC`s Academy sešu mēnešu mācību programmā «Nodokļu pamatkurss» jau ir sākusies un turpināsies līdz 15. oktobrim. Pieteikšanās pwc.kursi@lv.pwc.com

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu