Britu regulators izmeklēs «Tesco» finanšu prognožu kļūdu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas Finanšu pakalpojumu pārvalde (FCA) trešdien uzsākusi izmeklēšanu pret Lielbritānijas lielāko mazumtirdzniecības kompāniju «Tesco», kas ievērojami pārspīlējusi tā pusgada peļņas prognozi.

«FCA informējusi «Tesco», ka tā sākusi pilnīgu izmeklēšanu pēc pusgada peļņas prognozes pārspīlēšanas,» norāda pārvalde.

«Tesco» pagājušajā nedēļā pārsteidza investorus ar paziņojumu, ka prognozes uzņēmuma peļņai šā biznesa gada pirmajos sešos mēnešos, kas noslēdzās 23.augustā, tikušas pārspīlētas par aptuveni 250 miljoniem mārciņu (318 miljoniem eiro).

Šīs ziņas lika «Tesco» vadītājam Deivam Lūisam atstādināt četrus augstākā līmeņa vadītājus un uzsākt neatkarīgu izmeklēšanu.

«Tesco» arī par trīs nedēļām atlicis jaunāko finanšu rezultātu publiskošanu, kas tagad tiks īstenota 23.oktobrī.

«Tesco» jau augustā brīdināja, ka uzņēmuma finanšu rezultāti biznesa gada pirmajos sešos mēnešos varētu būt vājāki par iepriekš prognozētajiem, un paziņoja par dividenžu apjoma samazināšanu par 75%, norādot uz sarežģīto tirdzniecības vidi un augstajām investīciju izmaksām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu