Iniciatīvai par PVN samazināšanu apkurei savākti vairāk nekā 10 000 parakstu (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Portālā «Manabalss.lv» par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu apkurei parakstījušies vairāk nekā 10 000 cilvēku, liecina informācija portālā.

Parakstu vākšana par šo iniciatīvu sākta 2012.gada decembrī - iniciatīvas autors, «Apvienības pret nacismu» vadītājs Jānis Kuzins, rosina samazināt PVN apkurei no 12% līdz 5%.

Kuzins norāda, ka paraksti Saeimā tiks iesniegti pēc vēlēšanām, lai «nereklamētu nevienu partiju» Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdēs, kas izskata kolektīvos iesniegumus. «Labi, ka cilvēki ir parakstījušies un gatavi aizstāvēt savu viedokli - samazināt PVN apkurei,» norāda Kuzins, piebilstot, ka «Vienotībai» jāpilda savi solījumi, ka līdz krīzes beigām PVN apkurei un gāzei tiks atgriezts iepriekšējā līmenī.

Kā pamatojumu parakstu vākšanas sākšanai portālā «Manabalss.lv» iniciatīvas autors minējis to, ka jau patlaban saņemam nesamērīgi lielus rēķinus par siltumu. Toreiz autors norādījis, ka budžetā PVN likmes apkurei samazināšanai ir līdzekļi un «tas ir tikai politiskās gribas un atbildības jautājums».

Viņš uzsver, ja Saeima nav ieklausījusies pašvaldību, siltumtīklu uzņēmumu, arodbiedrību un biedrību aicinājumos, tad šoreiz parlamentu samazināt PVN apkurei aicinās Latvijas tauta.

«Iespējams, ka Saeimas deputāti mūs sadzirdēs labāk. Jau šodien saņemam nesamērīgi lielus rēķinus par siltumu, dažviet Latvijā pat siltums nav pieslēgts vispār parādu sloga dēļ. Ir dzirdamas bažīgas vēstis, ka siltumtarifi tikai kāps, tāpēc aicinām Saeimu rast budžetā līdzekļus un risināt situāciju, samazinot PVN apkurei. Budžetā līdzekļi ir, un tas ir tikai politiskās gribas un atbildības jautājums,» uzsver Kuzins.

Kuzins prognozē, ka, samazinoties PVN apkurei, samazināsies arī tarifi par siltumu un mazināsies nabadzība, kā arī uzlabosies iedzīvotāju labklājība.

Tiesības iesniegt Saeimā kolektīvos priekšlikumus ir, ja tos ir parakstījuši vismaz 10 000 pilsoņu, kuri ir sasnieguši 16 gadu vecumu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu