SM vēl vērtē, vai izsniegt Rīgas ostas pieprasīto finansējumu Krievu salai (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas brīvostas pārvaldes un «Rīgas centrālā termināla» (RCT) pārstāvji vienojušies par tikšanos un pārrunām par Krievu salas projektu pēc nedēļas, informēja ostā.

Patlaban ostas vadībā vēl nav lemts par to, kā situāciju risināt, ja neizdosies vienoties ar RCT par līguma nosacījumiem, kā notiks uzņēmuma darbības pārcelšana uz Krievu salu. Pēc ostas izstrādā rīcības plāna līgumu vajadzēja noslēgt līdz šodienai.

RCT savukārt skaidro, ka līdz šim pēc vairākkārtējiem lūgumiem nav saņemta tehniskā informācija par Krievu salas projektu un būvprojekts, tāpēc sarunas nenotiek.

Satiksmes ministrijā uz jautājumu, vai pēc nespējas noslēgt līgumu ostas pārvaldei tiks sniegti finanšu līdzekļi tālākai projekta realizācijai, atbildēja, ka ministrija kā Eiropas Savienības fondu atbildīgā iestāde atbilstoši Ministru kabineta noteikumos paredzētajai kārtībai un noteiktajam mandātam šobrīd izskatot Rīgas brīvostas pārvaldes 18.augustā iesniegto maksājumu pieprasījumu un tajā iekļauto izdevumu pamatojošos dokumentus, kā arī 24.oktobrī iesniegtos papildu skaidrojumus par maksājumu pieprasījumā iekļauto izdevumu atbilstību līguma nosacījumiem un saistošajiem tiesību aktiem. Lēmums par maksājuma pieprasījumā iekļauto attiecināmo izdevumu apstiprināšanu un atmaksas veikšanu tiks pieņemts pēc saņemtās informācijas atbilstošas izvērtēšanas, norāda ministrijā.

Kā ziņots iepriekš, osta izskatot vairākas iespējas, kā rīkoties, ja RCT nevēlēsies līgumu slēgt. Viena no tām paredzot, ka tiks veiktas sarunas ar Rīgas domi un Eiropas Savienības atbildīgo iestādi par termiņa pagarināšanu, kā arī par iespēju videi draudzīgās kravas atstāt esošajā teritorijā.

Uzņēmumā RCT savukārt biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja, ka nav saņemta pieprasītā informācija no Rīgas brīvostas pārvaldes, līdz ar to nekādas sarunas nevarot notikt.

Kā iepriekš ziņots, lai Krievu salas vērienīgo projektu varētu pabeigt laikā, Rīgas ostai jāpanāk vienošanās ar stividorkompānijām RCT un «Strek», kurām līdz 2016.gada decembrim ir jāpārceļ kravu apkalpošana no Rīgas centra uz Krievu salu, žurnālistiem iepriekš paziņoja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V). Ostas pārvalde ar «Strek» līgumu jau ir parakstījusi, ar otru kompāniju tas būtu jāizdara līdz 30.septembrim.

Lēmumu par ostas pārcelšanu no pilsētas centra uz Krievu salu Rīgas domes deputāti pieņēma 2009.gada vasarā.

2012.gadā par uzvarētāju infrastruktūras attīstības konkursā tika izvēlēta pilnsabiedrība «BMGS S», kas projektu piedāvājusi realizēt par 88,71 miljonu latu (126,22 miljoniem eiro).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu