Straujuma: «Citadeles» valsts daļas pārdošanas cena ir € 74 miljoni (130)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Kopējā valsts bankas «Citadele» pārdošanas cena ir 98,67 miljoni eiro, šodien LTV raidījumā «Rīta panorāma» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma. Tā kā valstij pieder 75% «Citadeles» akciju, tad valsts daļa tiks pārdota par aptuveni 74 miljoniem eiro.

Par šo summu vairs neesot strīda ar potenciālajiem pircējiem. Diskusijas vēl notiekot par citiem pirkšanas nosacījumiem.

Viņa informēja, ka, noslēdzot vienošanos ar investoru, Latvijas

valsts saņems maksu par banku līdz nākamā gada martam vienā maksājumā.

Pašlaik notiekot sarunas ar investoru par atsevišķiem nosacījumiem, piemēram, par bankas tālākpārdošanas laiku, finansējuma saņemšanas nosacījumiem u.c.

Straujuma atzina, ka diez vai izdosies panākt nosacījumu, ka «Citadeli» jaunais īpašnieks nepārdos turpmākos piecus gadus. Taču par kādu termiņu notiek sarunas, Straujuma neatklāja.

Valdības vadītāja uzsvēra, ka tik augsta līmeņa investoru piesaiste ir ļoti labs signāls pasaulei, ka Latvijā ir droša vide investīcijām.

Jau ziņots, ka iepriekš Straujuma atzina, ka

visu 100% akciju cena ir tuvu 100 miljoniem eiro.

Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda «Ripplewood Holdings» izteikto bankas «Citadele» iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka «Ripplewood Holdings» iegādāsies 25% bankas akciju, 50% iegūs patlaban publiski oficiāli nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās Eiropas Reģionālās attīstības banka (ERAB).

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, viens no ASV investoriem, kas plāno iegādāties bankas «Citadele» akcijas, ir bijušais ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājs Pols Volkers. Starp investoriem ir vēl virkne finanšu nozarē pazīstamu uzņēmēju.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas «Citadele» akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.

Komentāri (130)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu