Bils Geitss saglabā bagātākā amerikāņa statusu (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datoru programmatūras firmas «Microsoft» līdzdibinātājs Bils Geitss ir saglabājis pirmo vietu žurnāla «Forbes» publicētajā 400 bagātāko amerikāņu sarakstā, turklāt 21. gadu pēc kārtas.

Geitsa neto bagātība šogad ir sasniegusi 81 miljardu ASV dolāru - par deviņiem miljardiem vairāk nekā pērn.

Otrajā vietā sarakstā vēl arvien ir investīciju firmas «Berkshire Hathaway Inc.» vadītājs Vorens Bafets ar 67 miljardu dolāru bagātību. Trešo vietu saglabājis firmas «Oracle Corp.» līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 50 miljardiem dolāru.

Ceturto vietu dala firmas «Koch Industries Inc.» līdzīpašnieki brāļi Čārlzs Kohs un Deivids Kohs, kuriem katram pieder 42 miljardi dolāru.

Šogad salīdzinājumā ar pērno gadu sarakstā ir 27 jauni bagātnieki, tai skaitā 62. vietas ieguvējs - mobilo tālruņu īsziņu aplikācijas «WhatsApp» līdzdibinātājs Jans Kums.

Visvairāk savu bagātību pavairojis sociālā tīkla «Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs, kura bagātība kopš pērnā gada pieaugusi par 15 miljardiem dolāru, sasniedzot 34 miljardus dolāru un ierindojot viņu 11. vietā.

Visu sarakstā iekļauto cilvēku bagātības kopsumma ir pieaugusi par 13% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, sasniedzot 2,29 triljonus dolāru, ko veicināja ASV akciju tirgus kāpums.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu