«Lufthansa» piloti otrdien rīkos streiku (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas lielākās aviokompānijas «Lufthansa» piloti otrdien rīkos streiku garo maršrutu lidojumos, lai protestētu pret lidsabiedrības plāniem mainīt priekšlaicīgas pensionēšanās politiku.

Pilotus pārstāvošā arodbiedrība «Cockpit» aicinājusi otrdien rīkot streiku garo maršrutu lidojumos, kas izlido no Frankfurtes, laika posmā no plkst.8 līdz plkst.23 (no plkst.9 līdz plkst.24 pēc Latvijas laika).

Arodbiedrība norāda, ka streiks ietekmēs pakalpojumus, kas tiek nodrošināti ar «Airbus A380», «A330», «A340» un «Boeing 747» lidmašīnām.

«Mēs esam spiesti rīkot jaunus streikus, jo «Lufthansa» vadība līdz šim nav spējusi izteikt kompromisa vērtu piedāvājumu,» vēsta «Cockpit».

Pēdējo nedēļu laikā šis ir jau ceturtais «Lufthansa» pilotu streiks.

Aviokompānijas piloti šobrīd var doties priekšlaicīgā pensijā no 55 gadu vecuma, taču lidsabiedrība plāno paaugstināt minimālo vecumu un iesaistīt pilotus savu pensiju finansēšanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu