Jaunieši pirmo darba pieredzi varēs iegūt valsts līdzfinansētās darba vietās (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrēti jaunieši ar profesionālo vai augstāko izglītību savu pirmo darba pieredzi varēs iegūt valsts līdzfinansētās darba vietās, informēja NVA pārstāve Iveta Kancēna.

NVA sākusi jaunu pasākumu «Jauniešu garantijas» programmā - «Pirmā darba pieredze jaunietim», kas nodrošinās aģentūrā reģistrētiem 18 līdz 29 gadus veciem jauniešiem darbu viena gada garumā.

Jaunieša alga nebūs mazāka par valstī noteikto minimālo algu. Pirmajā pusgadā NVA nodrošinās 160 eiro mēnesī lielu dotāciju algai, bet otrajā pusgadā dotācija būs 100 eiro. Par jauniešu ar invaliditāti nodarbināšanu NVA nodrošinās dotāciju attiecīgi 240 un 200 eiro apmērā. Atlikušo algas summu būs jāsedz darba devējam.

Papildus darba vadītājs, kas strādās ar darbā pieņemtajiem jauniešiem, ik mēnesi saņems piemaksu 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās algas, kā arī NVA nepieciešamības gadījumā segs izdevumus par jauniešu veselības pārbaužu veikšanu un nodrošinās vienreizēju dotāciju līdz 50 eiro apmērā individuālo darba aizsardzības līdzekļu iegādei. Tāpat NVA segs ar darba vietas jauniešiem ar invaliditāti pielāgošanu saistītus izdevumus līdz 711 eiro apmērā.

NVA aicina komersantus, pašnodarbinātas personas, kā arī biedrības vai nodibinājumus iesaistīties programmā, piedāvājot darba vietas jauniešiem. Programmas noteikumi gan paredz, ka jaunieti nevarēs nodarbināt nekvalificētos un mazkvalificētos darbos.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu