VNĪ vēl nav aprēķinājusi jaunās VID ēkas komunālo pakalpojumu izmaksas (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pagaidām vēl nav aprēķinājusi jaunās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administratīvās ēkas komunālo pakalpojumu izmaksas.

Šodien valdībā bija paredzēts lemt par finansējuma piešķiršanu VID jaunās ēkas telpu nomas maksas, aprīkojuma iegādes, pārcelšanās un uzturēšanas izdevumu segšanai, taču jautājums atlikts līdz 1.oktobrim, kad VNĪ būtu jābūt zināmiem visiem aprēķiniem.

VID administratīvo ēku komplekss Rīgā, Talejas ielā 1, pieņemts ekspluatācijā 2014.gada 17.aprīlī.

Kopš augusta vidus uz jauno ēku ir pārcēlušās visas VID struktūrvienības.

VID patlaban tai iznomātās telpas Talejas ielā 1 neizmanto pilnā platībā, līdz ar to nav nosakāms precīzs elektrības un ūdens patēriņš pie pilnas VID iznomāto telpu noslodzes. Rezultātā komunālo pakalpojumu izmaksas par VID iznomātajām telpām Talejas ielā 1, Rīgā, nav precīzi aprēķināmas, teikts šodien valdībā iesniegtajā dokumentā.

Lai precīzi noteiktu VID iznomāto telpu apsaimniekošanas maksu, VNĪ vēl ir nepieciešams noteikt iekārtu vājstrāvu apkalpošanas izmaksas; precizēt noteiktu inženiertīklu apkalpošanas apjomu un tā izmaksas; precizēt datu centra nepilnību novēršanas nodrošināšanas pasākumu kopumu, kā rezultātā var palielināties apkalpojamo sistēmu skaits un to izmaksas; precizēt kustamas mantas apsaimniekošanas un uzturēšanas izmaksas; izveidot datu centra dublējošu elektronbarošanas pievadu, kas nodrošinās nepārtrauktas barošanas sistēmas (UPS) darbību. Līdz ar to šobrīd nav zināmas minētā pievada apkalpošanas izmaksas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu