Tirgotāji jaunās desmit eiro banknotes var saņemt tikai no pircējiem (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jauno desmit eiro banknoti tirgotāji var saņemt tikai no pircējiem, kuri to izņēmuši bankomātos vai banku filiālēs, biznesa portālam «Nozare.lv» atzīst aptaujātie tirgotāji.

Lielveikalu tīkla «Rimi» pārstāve Dace Valnere norāda, ka, tā kā bankās un bankomātos patlaban vēl ir arī veco banknošu uzkrājumi, kurus bankas nomainīs pakāpeniski vairāku dienu laikā, attiecīgi arī veikalu kasēs šī banknote var nonākt vairāku dienu laikā.

«Taču par novērojumiem veikalos saistībā ar jauno banknoti varbūt kaut ko varēsim pateikt rītdien,» piebilst Valnere.

Arī veikalu ķēdes «Maxima» pārstāvis Jānis Beseris atzīmē, ka līdz šim brīdim «Maxima» veikalos jaunā desmit eiro banknote nav nonākusi. «Taču, kad tā nonāks mūsu veikalos, pārdevēji būs sagatavoti tās atpazīšanai, lai nesanāk, piemēram, ka maksājumu pieņem ar viltotu desmit eiro banknoti.»

Tāpat mazo un vidējo tirgotāju veikalu ķēdes «top!» un «Elvi» pārstāvji informē, ka patlaban viņu ķēdēs esošie tirgotāji ar jauno desmit eiro banknoti vēl nav saskārušies.

Zīmola «top!» pārstāve Ilona Bukša stāsta, ka šodien arī pircēji nav izrādījuši interesi par jauno banknoti. «Domājam, ka mūsu veikalos jaunās banknotes parādīsies tikai tad, kad ar jaunajām banknotēm tiks uzpildīti pilsētās esošie bankomāti.»

Kā ziņots, šodien Latvijā un visās citās eirozonas valstīs apgrozībā nonāk jaunā otrās jeb Eiropas sērijas desmit eiro banknote. Otrās jeb Eiropas sērijas desmit eiro banknotes ir līdzīgas pirmās sērijas banknotei, bet ir nedaudz mainīts tās dizains un uzlabota drošība. Jaunās desmit eiro banknotes apgrozībā nonāks pakāpeniski ar komercbanku starpniecību.

Iedzīvotājiem jaunās banknotes ir pieejamas arī Latvijas Bankas klientu kasēs Rīgā, Daugavpilī un Liepājā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu