«Alibaba» dibinātājs Džeks Ma - Ķīnas bagātākais cilvēks (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas interneta komercijas holdinga «Alibaba Group» dibinātājs Džeks Ma ir kļuvis par bagātāko cilvēku Ķīnā ar 25 miljardu ASV dolāru (19,5 miljardu eiro) lielu bagātību, pateicoties šī uzņēmuma akciju rekordlielajam sākotnējam publiskajam piedāvājumam (IPO), liecina otrdien publicēts ikgadējais Ķīnas bagātāko cilvēku saraksts luksusa žurnālā «Hurun Report».

Ma nopelnīja vairāk nekā 800 miljonus dolāru (623 miljonus eiro), pārdodot akcijas šajā kompānijā, kuru viņš nodibināja pirms 15 gadiem, kad «Alibaba» akcijas no piektdienas tika kotētas Ņujorkas fondu biržā. Viņa īpašumā palikušo 7,8% «Alibaba» akciju vērtība pirmdien pieauga līdz vairāk nekā 17 miljardiem dolāru (13 miljardiem eiro).

Bijušā angļu valodas skolotāja, kurš kļuvis par interneta uzņēmēju, Ma bagātība pērn bija nedaudz lielāka par četriem miljardiem dolāru (trim miljardiem eiro), neļaujot viņam iekļūt pat starp 20 bagātākajiem Ķīnas cilvēkiem.

Foto: Reuters/ScanPix

Pēc tam, kad bankas veica «Alibaba» akciju papildu izvietošanu, tās akciju IPO apmērs pārsniedza 25 miljardus ASV dolāru (19,5 miljardus eiro), un šīs kompānijas akciju IPO kļuva par lielāko pasaules vēsturē.

Nekustamo īpašumu magnāts Vans Dzjaņliņs, kura kompānija «Wanda» ir nopirkusi ASV kinoteātru ķēdi «AMC Entertainment», ir noslīdējis no pirmās vietas pērn uz otro vietu šogad ar 24,2 miljardu dolāru (18,8 miljardu eiro) bagātību.

Trešo un ceturto vietu ar 20,8 miljardiem dolāru (16,2 miljardiem eiro) dala Li Hedzjuņs no atjaunojamo energoresursu firmas «Hanergy» un dzērienu firmas «Wahaha» magnāts Dzuns Cinhou.

Piektajā vietā ar 18,1 miljardu dolāru (14,1 miljardu eiro) ir Ponijs Ma no Ķīnas populārākās īsziņu aplikācijas «WeChat» operatora «Tencent».

Ķīnas miljardieru skaits ASV dolāru izteiksmē kopš pērnā gada ir pieaudzis par 39 cilvēkiem līdz 354.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu