Popularizējot Latvijas preces, būs vērienīga «Latvijas labumu parāde» (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Lai demonstrētu Latvijā ražoto produktu un pakalpojumu daudzveidību, sestdien Rīgā notiks vērienīga «Latvijas labumu parāde», šodien paziņoja sociālās kampaņas «Lauku labums» iniciators, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Parāde sāksies sestdien, 27.septembrī, plkst.10.30 Tērbatas ielā ar Latvijas uzņēmēju svētku gājienu, kura laikā uzņēmēji aicināti prezentēt savus produktus un pakalpojumus.

Gājiens noslēgsies plkst.11 Vērmanes dārzā, kur visas dienas garumā notiks izstāde-gadatirgus. Dienas gaitā Vērmanes dārzā tiks nodrošinātas dažādas izklaides un aktivitātes. Muzikālu atbalstu «Lauku labums» radītājiem sniegs mūsu valstī populāri izpildītāji un grupas. Savukārt Latvijas labākie šefpavāri no vietējām dabas veltēm gatavos svētku maltīti.

Kā norādīja Endziņš, parādei pieteikušies vairāk nekā 100 dalībnieki - lielākās tirdzniecības ķēdes, kā arī ražotāji un pakalpojumu sniedzēji, tostarp AS «Dobeles dzirnavnieks», AS «Putnu fabrika Ķekava», AS «Cēsu alus», SIA «Lattelecom», «Eco Baltia grupa» un citi.

Vienlaikus Endziņš atzina, ka kampaņas mērķis nav procentuāli nomērīt, cik vietējo izejvielu ir vienā vai otrā produktā, bet gan parādīt, ka prece ražota uz vietas Latvijā.

«Lai gan liela daļa izejvielu nāk no ārzemēm, svarīgākais, lai precei tiek pievienota vērtība tieši Latvijā. Piemēram, no Vācijā iepirktiem apiņiem Latvijā gatavo alu, kas ir vietējais produkts. Vai arī, ja no ārzemēs pirkta sudraba Latvijas rotkalis izgatavo Nameja gredzenu, tas jau ir «Latvijas labums«,» sacīja Endziņš.

Viņš informēja, ka «Latvijas labumu parāde» turpmāk plānota kā tradicionāls pasākums, kas ik gadu tiks rīkots septembra pēdējā nedēļā.

Jau ziņots, ka LTRK sadarbībā ar reklāmas aģentūru «DDB Latvia» un vairāku nozaru asociācijām 25.augustā sākusi ilgtermiņa kampaņu «Latvijas labums», aicinot iedzīvotājus veicināt valsts ekonomiku, iegādājoties Latvijā ražotus produktus un preces.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu