Lidostā «Rīga» sākti būvdarbi pasažieru termināļa paplašināšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ uzsākti VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» pasažieru termināļa paplašināšanas 5.kārtas būvdarbi - Ziemeļu piestātnes būvniecības 1.kārta, informē lidostas «Rīga» pārstāve Sarmīte Rinmane.

Būvdarbus veic SIA «Skonto būve», būvuzraudzību nodrošina pilnsabiedrība «Būvalts P.M.G.», projekta autori ir SIA «Arhis Arhitekti». Būvniecības līguma cena ir 15,93 miljoni eiro.

Lidostas termināļa attīstības būvniecības 1.kārta paredz ne-Šengenas zonas paplašināšanu un papildus četrus jaunus iekāpšanas sektorus, tādējādi uzlabojot lidostas sniegto pakalpojumu kvalitāti. Pēc pabeigšanas jaunajā piestātnes ēkā būs iespējams apkalpot arī lielākus gaisa kuģus, kas palielinās lidostas kapacitāti, skaidro Rinmane.

Esošā termināļa kapacitāte spēj kvalitatīvi apkalpot 3,5 miljonus pasažieru gadā, taču jau patlaban lidostas apkalpoto pasažieru skaits gadā sasniedz 4,7 miljonus. Pie šāda apjoma, un paredzot turpmāku pasažieru skaita pieaugumu, ir nepieciešama lidostas paplašināšana, lai nodrošinātu atbilstošu servisu aviokompānijām, kā arī ērtus apstākļus un kvalitatīvu apkalpošanu pasažieriem.

Termināļa paplašināšana ir būtisks nosacījums jaunu lidsabiedrību piesaistei un to darbības sākšanai lidostā «Rīga», kā arī šobrīd strādājošo aviokompāniju darbības paplašināšanai, kas savukārt sekmētu lidostas «Rīga» kā vadošās Baltijas lidostas attīstību, norāda Rinmane.

Lidostas amatpersonas ir pārliecinātas, ka ne vēlāk kā 2017.gadā lidosta «Rīga» visticamāk pārvarēs piecu miljonu apkalpoto pasažieru slieksni gadā.

Paplašināšanās projektu lidosta finansē no saviem ieņēmumiem un piesaistītiem 13 miljonu eiro kredītlīdzekļiem no «Pohjola Bank PLC».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu