Straujuma: «Citadele» tiks pārdota dārgāk, nekā to novērtēja «Prudentia» (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Banka «Citadele» ASV investīciju fondam «Ripplewood Holdings» tiks pārdota dārgāk, nekā sākumā to novērtēja «Prudentia», intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Precizēta visa ziņa

Viņa neatklāja summu, par kuru pārdota banka, vien norādīja, ka sākotnēji «Prudentia» novērtējums bijis 64 miljoni eiro. Summa, par kuru «Citadele» tiks pārdota, esot lielāka.

Kā iepriekš pauda «Prudentia» partneris un padomes loceklis Ģirts Rungainis, viņaprāt, darījums būs ārkārtīgi izdevīgs pircējiem, bet ne tik ļoti izdevīgs valstij. «Diemžēl valsts pati nonākusi šādā situācijā, ka banka jāpārdod iespējami ātri, tātad arī lēti,» sacīja Rungainis.

Straujuma atzina, ka «Citadeles» pārdošana būs viens no tematiem, ko šodien pārrunās ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) viceprezidentu Filipu Benetu, kurš šodien ierodas Latvijā.

Jau ziņots, ka ERAB plāno saglabāt savā īpašumā 25% «Citadeles» bankas akciju.

ERAB atbalsta Latvijas valdības lēmumu pārdot valstij piederošās bankas «Citadele» akcijas starptautiskai investoru grupai, ko vada ASV investīciju fonds «Ripplewood Holdings» un fonda dibinātājs un izpilddirektors Tims Kolinss.

ERAB Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu biznesa direktors Žans-Marks Peteršmits vērtē, ka bankas «Citadele» nodošana privātās rokās ir liels bankas un arī valsts panākums. Banka «Citadele» ir spēcīga finanšu institūcija vienā no Eiropas straujāk augošajām ekonomikām. Tās stabilais biznesa modelis un korporatīvās pārvaldības augstie standarti ir piesaistījuši vadošu investoru, kurš apliecinājis ilgtermiņa interesi par banku, paziņojumā raksta Peteršmits.

Pašlaik Latvijas valsts īpašumā ir 75% mīnus viena bankas «Citadele» akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder ERAB.

Latvijas valdība akceptējusi ASV fonda «Ripplewood Holdings» izteikto bankas «Citadele» iegādes piedāvājumu. Tas paredz, ka «Ripplewood Holdings» iegādāsies 25% bankas «Citadele» akciju, 50% iegūs patlaban publiski nenosaukti investori, bet 25% kapitāldaļu savā īpašumā saglabās ERAB.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu