Eiro zonā apgrozībā laiž jaunas 10 eiro banknotes (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Eiro zonā otrdien apgrozībā laidīs jaunas 10 eiro banknotes.

Latvijas Bankas (LB) valdes loceklis, kā arī Kases un naudas apgrozības pārvaldes vadītājs Jānis Blūms žurnālistiem iepriekš pastāstīja, ka jaunās 10 eiro banknotes, kas būs līdzīgas 2002. gadā emitētajām, taču ar nedaudz mainītu dizainu un ar vairākiem jauniem un uzlabotiem pretviltošanas elementiem, apgrozībā nonāks pakāpeniski.

«Iedzīvotājiem svarīgi zināt, ka nekur speciāli nav jāiet.

Nav jāskrien 23. vai 24. septembrī uz kādu banku un speciāli tās jāmaina.

Nekas tāds nav jādara - viss notiks pamazām,» teica Blūms.

Tāpat viņš piebilda, ka visas līdz šim apgrozībā esošās 10 eiro banknotes būs derīgas norēķiniem arī turpmāk. «Visas esošās banknotes būs derīgas maksāšanai līdz tam brīdim, kad tās nonāks centrālajā bankā un tiks iznīcinātas,» sacīja Blūms.

Viņš arī atzīmēja, ka jauno 10 eiro banknošu krājumi Latvijas Bankā ir sagādāti pietiekamā apmērā. «Ciešā sadarbībā ar Vācijas Centrālo banku šo jauno 10 eiro banknošu krājumi ir sagādāti pietiekami, lai ilgākā laika posmā mēs visas apgrozībā esošās banknotes varētu mierīgi nomainīt,» klāstīja Blūms.

Līdz šim Latvijas Banka ir emitējusi 7,8 miljonus 10 eiro banknošu, taču Latvijā apgrozībā var būt arī citu eiro zonas centrālo banku emitētas eiro naudas zīmes, un tās Latvijas Banka neuzskaita.

Latvija šogad 1.janvārī kļuva par 18.eiro zonas dalībvalsti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu