«Air France» piloti noraida aviokompānijas piedāvājumu streika izbeigšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Francijas lidsabiedrības «Air France» pilotu arodbiedrība SNPL pirmdien noraidījusi vadības izteikto piedāvājumu, lai izbeigtu streiku, kas jau kļuvis par ilgāko kopš 1998.gada.

«Air France» vadības piedāvājums iesaldēt zemo cenu struktūrvienības attīstīšanu «nav nekas cits, kā dūmu aizsegs, kas nesniedz vairāk garantijas kā iepriekšējie piedāvājumi un neatrisina problēmu,» norāda SNPL.

«Air France» vadība pirmdien piedāvāja līdz decembrim apturēt zemo cenu struktūrvienības «Transavia» attīstīšanu, raisot cerības pārtraukt pašreizējo krīzi.

Lidsabiedrība pavēstīja, ka «šis ir pēdējais piedāvājums, lai padziļinātu dialogu ar pilotiem, taču kopumā šis projekts netiks apturēts.»

Kā ziņots, «Air France» piloti pagājušajā pirmdienā sāka streiku, tādējādi protestējot pret uzņēmuma plāniem attīstīt zemo cenu struktūrvienību.

Arodbiedrības bažījas, ka zemo cenu struktūrvienības «Transavia» attīstīšana varētu novest pie līgumstrādnieku piesaistes un pilotu nodarbināšanas ar vietējiem līgumiem.

Mātesuzņēmums «Air France-KLM» vēlas līdz 2017.gadam padarīt «Transavia» par vienu no Eiropas vadošajām zemo cenu lidsabiedrībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu