Daugavpilij piegādāti jaunie tramvaji no Krievijas (53)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Motivāns / LETA

Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansētā tramvaju transporta infrastruktūras renovācijas projekta gaitā Daugavpilij piegādāti pirmie seši Kirova vārdā nosauktajā Ustjkatavas vagonbūves rūpnīcā Krievijā ražotie jaunie tramvaji, informēja Daugavpils domes preses dienestā.

Jaunie vagoni daļēji ir ar zemo grīdu un ir piemēroti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Nākamo tramvaju partiju Daugavpilij paredzēts piegādāt oktobra sākumā. Kopumā projekta gaitā pilsēta saņems 12 jaunus četrasu un sešasu tramvaju vagonus par kopējo summu 6 496 000 eiro.

AS «Daugavpils satiksme» valdes loceklis Ēvalds Mekšs uzskata, ka

12 tramvaja vagoni nespēs atrisināt pilsētā problēmas ar ritošā sastāva bēdīgo stāvokli.

Lai nodrošinātu pakalpojuma kvalitāti un pieejamību, pilsētai ir nepieciešami vēl desmit jauni tramvaju vagoni un 13 autobusi.

Atklātajā konkursā par tiesībām piegādāt Daugavpilij tramvajus uzvarēja Maskavā reģistrētā Krievijas atklātā akcionāru sabiedrību «Nacionālā kontraktu korporācija», kas šajā darījumā pilda starpnieka pienākumus.

Jau informēts, ka atklātajam tramvaju vagonu iegādes konkursam tika iesniegti septiņi piedāvājumi. «Nacionālās kontraktu korporācijas» piedāvājums bijis ar zemāko cenu un atzīts par atbilstošu tehniskās specifikācijas prasībām.

Projekts «Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija» paredz investēt Daugavpils sabiedriskā transporta attīstībā vairāk nekā 15,65 miljonus eiro, 83,11% no projekta attiecināmajām izmaksām ir ERAF līdzfinansējums.

Minētie līdzekļi paredzēti arī 6,2 kilometru tramvaju līniju 18.novembra ielā posmā no Vienības līdz Valkas ielai, desmit pārbrauktuvju, 13 pieturvietu un atsevišķu pārveidošanas apakšstaciju rekonstrukcijai.

Projekts paredz arī novērst patlaban pastāvošās problēmas ar kontakttīklu stiprinājumiem pie ēku sienām, kas rada neērtības iedzīvotajiem un ēku īpašniekiem tramvaju līniju zonā. Sliežu ceļa rekonstrukcijas gaitā izmantota bezšuvju sliežu tehnoloģiju, kas ievērojami samazina trokšņu un vibrācijas līmeni.

Projekts «Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija» tiek īstenots programmas «Infrastruktūra un pakalpojumi» aktivitātē «Publiskais transports ārpus Rīgas».f

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu