Latvija sniegs atbalstu Moldovas augļu un dārzeņu eksporta pārorientēšanai uz ES tirgu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija sniegs atbalstu Moldovas augļu un dārzeņu eksporta pārorientēšanai uz Eiropas Savienības (ES) tirgu, liecina Ārlietu ministrijas mājaslapā publicētie iepirkuma rezultāti.

Ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums informēja, ka projekta «Atbalsts Moldovas augļu un dārzeņu eksporta pārorientēšanai uz ES tirgu» laikā plānota Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ekspertu vizīte Moldovā, lai sniegtu atbalstu Moldovas valsts kontroles sistēmas piemērošanai augļu un dārzeņu eksportam uz ES valstīm.

«Vizītes laikā plānotas tikšanās ar Moldovas PVD aģentūras darbiniekiem, kā arī augļu un dārzeņu audzētājiem un pārstrādātājiem. Tikšanos laikā PVD eksperti iepazīsies ar Moldovas kontrolējošās iestādes eksporta kontroles sistēmu un uzņēmēju informētību par ES tirgus prasībām, iepazīstinās Moldovas kompetentās iestādes un augļu un dārzeņu audzētāju pārstāvjus ar ES likumdošanas prasībām augļu un dārzeņu importam ES tirgū - laboratorisko izmeklējumu, audzēšanas un pārstrādes higiēnas, marķēšanas, iepakojuma prasībām, kā arī informēs par importa dokumentu noformēšanu un pārbaudēm uz ES robežas,» sacīja Eihenbaums, skaidrojot, ka Moldova ir viena no Latvijas prioritārajām sadarbības partnerēm Eiropas Kaimiņu politikas un Austrumu partnerības darbā.

Vaicāts, kādēļ par projekta realizētāju tika izvēlēta biedrība «Attīstības sadarbības institūts», kura minētos pasākumus realizēs par 3888 eiro, Eihenbaums skaidroja, ka biedrība izvēlēta, ņemot vērā tās biedru ilggadējo pieredzi sadarbībā ar Austrumu partnerības valstīm Latvijas reformu un eirointegrācijas pieredzes nodošanā un attīstības sadarbības projektu īstenošanā.

«Biedrības loceklei Inesei Birzniecei ir 15 gadu praktiska pieredze projektu īstenošanā Albānijā, Gruzijā un Maķedonijā, tostarp kā projekta vadītājai. Šobrīd Birzniece strādā ES finansētā projektā Moldovā un Moldovas Tieslietu ministrijā, kur sniedz atbalstu ES-Moldovas brīvās tirdzniecības līguma īstenošanas sagatavošanā,» norādīja Eihenbaums.

Ministrijas un biedrības «Attīstības sadarbības institūts» noslēgtais līgums nosaka, ka projekts tiks īstenots līdz šī gada 28.novembrim. Latvijas uzņēmumi projekta īstenošanā netiks iesaistīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu