Ražotāju cenas rūpniecībā mēneša laikā nemainās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

2014.gada augustā, salīdzinot ar jūliju, ražotāju cenas Latvijas rūpniecībā nav mainījušās, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Kā TVNET informēja CSP pārstāve Anete Ugaine, vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas pieauga par 0,2%, bet eksportētajai produkcijai cenas samazinājās par 0,2%, tajā skaitā eksportam uz eiro zonas valstīm pazeminājās par 0,5%, bet uz ārpus eiro zonas valstīm palika nemainīgas.

Salīdzinot ar pagājušā gada augustu, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā gada laikā pieaudzis par 0,5%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas palielinājās par 0,6%, bet eksportētajai produkcijai pieauga par 0,4%.

Lielākā paaugstinošā ietekme bija cenu kāpumam koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeļu, ražošanā - par 0,5 procentpunktiem. Savukārt lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā - par 0,3 procentpunktiem.

Šogad informāciju par ražotāju cenām rūpniecībā sniedz vairāk nekā 660 uzņēmumi, kas indeksa aprēķiniem katru mēnesi CSP paziņo ap 3100 cenu, no tām 1600 - par vietējā tirgū un 1500 - par eksporta tirgos realizēto produkciju un rūpnieciskajiem pakalpojumiem.

Informācija par ražotāju cenu pārmaiņām rūpniecībā septembrī tiks publicēta 21.oktobrī.

Jau ziņots, ka jūlijā, salīdzinot ar jūniju, sažotāju cenas Latvijā palielinājās par 0,4%, kas ir trešais lielākais pieaugums starp visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu