«Latvijas dzelzceļš» palielina pamatkapitālu par 93,2 miljoniem eiro (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zilgma Kukle / LETA

Lai nodrošinātu valsts akciju sabiedrības «Latvijas dzelzceļš» (LDz) stratēģisko mērķu sasniegšanu un paaugstinātu uzņēmuma maksātspējas kapacitāti, akcionārs Satiksmes ministrijas personā nolēma palielināt LDz pamatkapitālu par 93,2 miljoniem eiro, TVNET informēja uzņēmumā.

Pamatojoties uz likumu «Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām», kapitālu var palielināt pēc gada pārskata apstiprināšanas daļēji vai pilnībā ieskaitot pamatkapitālā pozitīvo starpību starp pašu kapitālu un summu, ko veido pamatkapitāls un rezerves.

Summa, par kādu palielināts LDz pamatkapitāls – 93,2 miljoni eiro apmērā - izveidojusies, iepriekšējo gadu peļņu, kas gūta laikā no 2009. līdz 2013.gadam, novirzot rezervēs LDz ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai un uzsākto un plānoto Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai.

Koncerns «Latvijas dzelzceļš» sastāv no valdošā uzņēmuma VAS Latvijas dzelzceļš un piecām meitassabiedrībām – AS «LatRailNet», kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA «LDz Cargo», kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus; infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA «LDz Infrastruktūra»; ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA «LDz Ritošā sastāva serviss», kā arī apsardzes uzņēmuma SIA «LDz Apsardze».

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu