ZM: Līdz gada beigām lauksaimnieki saņems vairākus atbalsta avansa maksājumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar finanšu grūtībām, ko daļai Latvijas lauksaimnieku izraisījis Krievijas noteiktais produktu importa aizliegums, Zemkopības ministrija (ZM) līdz 2014.gada beigām plānojusi izmaksāt vairākus atbalsta maksājumus avansā.

Kā informēja ZM, vienotā platības maksājuma 50% avansu par 2014.gada iesniegumiem Lauku atbalsta dienests (LAD) sāks izmaksāt no šā gada 27.oktobra.

Vienotajam platības maksājumam var pieteikt ikvienu lauksaimniecības zemes hektāru, kas ir labā lauksaimniecības un vides stāvoklī. Minimālajai kopējai platībai ir jābūt vienam hektāram un viena lauka platībai - vismaz 0,3 hektāriem.

Arī 70% maksājuma izmaksu avansā par nelabvēlīgiem dabas apstākļiem teritorijās, kas nav kalnu teritorijas, LAD sāks izmaksāt no 27.oktobra.

Savukārt no 1.novembra lauksaimnieki sāks saņemt 70% avansu par atbalstu bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai.

Maksājumus avansā saņems tie lauksaimnieki, kuru saimniecībās būs pabeigtas nepieciešamās atbilstības nosacījumu pārbaudes.

Plašāka informācija par atbalstu izmaksu kārtību ir atrodama mājaslapā «www.lad.gov.lv».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu