Durvis ver Ezerparka Nami – jauns, kvalitatīvs dzīvojamais komplekss (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sakārtota un kvalitatīva dzīvesvide ir ikvienas ģimenes sapnis. Tieši to arī piedāvā Ezerparka Nami - jauns mikrorajons stratēģiski izdevīgā vietā.

Ezerparka Nami – tas ir astoņu dzīvojamo māju komplekss ar pārdomātiem dzīvokļu plānojumiem, pazemes stāvvietām, velonovietnēm un bērnu rotaļu laukumiem. Patlaban ir tapuši divi pirmie nami, kuri pēc nodošanas ekspluatācijā šī gada rudenī gaida jaunos iemītniekus. Stratēģiski izdevīgais mikrorajona izvietojums – septiņu minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra un tiešā Mežaparka un Ķīšezera tuvumā - ir tikai viena no daudzajām jaunā mikrorajona iedzīvotāju priekšrocībām.

Patīkama daudzveidība

Pirmais, kas uzrunā, apskatot jaunos namus, ir to krāsainais, interesantais vizuālais izskats. Tiem, kam apnikusi tipveida namu vienveidība, būs interesanti iepazīties arī ar Ezerparka Namu dzīvokļu piedāvājumu: projektā pieejami divu, trīs un četru istabu dzīvokļi ar četriem atšķirīgiem apdares veidiem un daudziem, dažādiem plānojumiem. Tos papildus iespējams variēt ar iebūvējamo mēbeļu palīdzību, piemēram, atdalot no dzīvojamās telpas virtuves zonu. Trim pirmā stāva dzīvokļiem izveidotas āra terases, ko pēc vēlēšanās iespējams apaudzēt ar vīteņaugiem, dekorēt ar krāsainām gaismiņām utt. Zaļumu netrūks arī pārējiem mikrorajona iemītniekiem – aci priecē gan nesen sadīgusī zāle un dekoratīvie augu stādījumu, gan Lūcijas parks gandrīz divu hektāru platībā, ko plānots labiekārtot nākamgad.

Foto: Publicitātes foto

Atšķirīga pieeja dzīvojamās vides plānojumam

Ezerparka Namu komplekss tiek veidots pēc pavisam atšķirīgiem dzīvesvides plānojuma principiem nekā agrāko gadu mikrorajoni: te māju pagalmos nebraukās auto, un bērni varēs droši rotaļāties modernos, labiekārtotos rotaļu laukumos. Auto iespējams novietot apakšzemes stāvvietās, taču var gadīties, ka jauno namu iedzīvotāji automašīnu vietā daudz labprātāk izmantos pārvietošanos ar velosipēdiem, jo īpaši tāpēc, ka uz pilsētas centru ved ērts veloceliņš, pati namu apkārtne ir kā radīta nesteidzīgiem veloizbraucieniem kopā ar ģimeni, bet velonovietnes Ezerparka Namos varēs izmantot bez maksas. Par bērniem te padomāts, ne vien izvēloties plašos liftus, kuros ērti iebraukt ar bērnu ratiņiem, bet arī veidojot katram stāvam savu krāsojumu, lai jaunākie namu iemītnieki, steidzoties vakariņās pēc rotaļām pagalmā, vieglāk atrastu savu dzīvokli.

Foto: Publicitātes foto

Ekonomisks un bez liekiem, nesamērīgi augstiem maksājumiem

Salīdzinot jaunu projektu piedāvājumu un cenas veidošanās tendences, Ezerparka Nami ierindojas tādu projektu vidū kā Biķerziedi, Jaunā Teika un NCC Develppoment dzīvojamie projekti Pļavniekos. Pašlaik vidējā dzīvokļu cena šī segmenta jaunajos projektos svārstās no 1600 līdz pat 1700 EUR/m2. Projektā Ezerparka Nami vidējā cena ir 1550 EUR/m2 , un pašlaik pircējiem vēl ir pieejami dzīvokļi ar pilnu apdari par cenu, sākot no 1350-1400 EUR/ m2. Pieejamā sākumcena iezīmē vēl kādu būtisku jaunā mikrorajona iedzīvotāju ieguvumu: tā kā dzīvokļu kvadratūra nav liela, samērīgi būs arī komunālie izdevumi. Pateicoties elektrības sadales apakšstacijai, zemāka nekā citviet Rīgā būs arī maksa par elektrību.

Iespēja augt un attīstīties kopā ar mikrorajonu

Ezerparka Namos dzīvojošajiem bērniem būs iespēja augt līdz ar rajonu – vērot, kā aug nesen stādītā liepu aleja, slejas nami un veidojas komfortabla, sakopta pilsētas daļa. Saskaņā ar attīstītāja iecerēm, projekts ir daļa no plaša 24 ha teritorijas apbūves plāna, kas paredz jauna Rīgas mikrorajona Pilsēta pilsētā attīstību un izbūvi. «Mums ir vērienīgi plāni: VID ēka un krāsainais Ezerparka Namu projekts ir pirmie apbūves projekti, kas realizēti divu gadu laikā multifunkcionālas apbūves koncepta ietvaros,» uzsver SIA New Europe valdes loceklis Jānis Stakens. «Esam ieguldījuši aptuveni 6 miljonus eiro inženierkomunikāciju pievilkšanai visai projekta Ezerparks teritorijai un plānojam realizēt tālāko dzīvojamo apbūvi tuvāko piecu gadu laikā. Paredzam, ka projekts ar laiku kļūs par harmonisku un pilnvērtīgu Mežaparka zaļās rekreatīvās zonas turpinājumu.»

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu