ERAB Krievijas ekonomikai nākamgad prognozē kritumu (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas ekonomika nākamgad piedzīvos kritumu, ņemot vērā Ukrainas krīzes radīto ietekmi, ceturtdien paziņoja Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kas iepriekš prognozēja iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmi.

Tikmēr Ukrainas ekonomika samazināsies straujāk par prognozēto, negatīvi ietekmējot citas attīstības ekonomikas reģionā, norāda ERAB.

Bankas jaunākās prognozes liecina, ka Krievijas IKP nākamgad samazināsies par 0,2%, nevis pieaugs par 0,6%, kā tika lēsts maijā.

Savukārt šogad Krievijas IKP saglabāsies nemainīgs, kā tika prognozēts arī iepriekš.

«Krievijas ekonomiku ietekmēs gan rietumvalstu noteiktās sankcijas, gan sankcijas, kuras Maskava kā atbildes rīcību noteikusi Rietumiem,» vēsta ERAB.

Banka prognozē, ka Ukrainas ekonomika šogad samazināsies par 9%, nevis 7%, kā tika lēsts iepriekš. Toties nākamgad valsts IKP nokritīsies par 3%.

«Militāro darbību eskalācija Ukrainas austrumos ievērojami ietekmē ekonomiku un tās ārējās finansēšanas vajadzības,» teikts ERAB ziņojumā.

ERAB arī prognozē, ka Ukrainas krīzes dēļ tās darbības reģiona valstu ekonomiskā izaugsme šogad palēnināsies līdz 1,3%, salīdzinot ar 2,3% kāpumu pērn. Nākamgad ERAB reģiona ekonomika palielināsies par 1,7%.

Kā ziņots, Londonā bāzētā ERAB tika dibināta 1991.gadā pēc Padomju Savienības sabrukuma, lai palīdzētu bijušajām komunistiskajām valstīm Centrāleiropā un Austrumeiropā, kā arī Vidusāzijā pāriet uz tirgus ekonomiku

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu