Trešdaļa jauniešu domā par uzņēmējdarbības sākšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jauniešu skaits, kas apsver uzsākt uzņēmējdarbību, pieaudzis līdz 27%, salīdzinot ar 17% 2010.gadā, informēja Saeimas Preses dienestā par Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē apspriesto, kurā deputāti iepazinās ar aktualitātēm «Jauniešu garantijas» īstenošanā.

Latvijai «Jauniešu garantijas» īstenošanai laikā no 2014. līdz 2020.gadam ir pieejami gandrīz 70 miljoni eiro izglītības un aktīvajiem nodarbinātības pasākumiem, kā arī neaktīvo jauniešu integrēšanai izglītībā un nodarbinātībā. Patlaban pasākumos iesaistījušies 13 tūkstoši jauniešu.

Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme trešdien deputātiem pauda bažas par aptuveni 15 tūkstošiem jauniešu, kuri nav reģistrējušies kā bezdarbnieki un vienlaikus arī nestrādā un nemācās.

«Jauniešu garantija» ir Eiropas Komisijas iniciatīva, kuras mērķis ir sekmēt jauniešu vecumā no 15 līdz 24 gadiem pāreju uz nodarbinātību. Ar šīs iniciatīvas palīdzību jauniešiem tiek garantēta iespēja četru mēnešu laikā iesaistīties profesionālās izglītības programmā, iegūt pirmo darba vietu, apgūt darba praksi vai saņemt atbalstu uzņēmējdarbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu