«Altum» peļņa šā gada astoņos mēnešos - 3,58 miljoni eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Šā gada astoņos mēnešos VAS «Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum» kopumā valsts atbalsta programmu ietvaros uzņēmēju projektiem piešķīrusi 34,3 miljonus eiro, atbalstot 866 projektus. Tāpat institūcija šajā laika periodā uzrādījusi ļoti labu peļņu – pēc nodokļu nomaksas «Altum» peļņa ir 3,58 miljoni eiro, TVNET informēja Finanšu ministrijā.

Šajā laika posmā «Altum» piešķīra aizdevumus kopumā sešās uzņēmējdarbības valsts atbalsta programmās biznesa uzsākšanai un attīstīšanai, kas paredzētas biznesa uzsācējiem, mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un lauksaimniekiem.

«Altum» finansējums pieejams tām uzņēmējdarbības jomām, kurās finanšu tirgus nesniedz finansējumu pietiekamā apjomā, klientiem un projektiem, kuriem nav pieejams kredītiestāžu finansējums.

Finanšu ministrs Andris Vilks uzsver, ka «Altum» sniegtais atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai ir ļoti būtisks mūsu tautsaimniecībai, kuras galvenais dzinējspēks ir spēcīgi, attīstīti un inovatīvi uzņēmumi. «Esmu gandarīts par «Altum» uzrādītajiem finanšu rādītājiem, kas norāda uz prasmīgu līdzekļu apsaimniekošanu, kā arī vēlos aicināt uzņēmējus būt aktīviem un izmantot valsts sniegtās atbalsta iespējas,» norāda ministrs.

Kā ziņots, 11.septembrī ir izveidots AS «Attīstības finanšu institūcija» (AFI) koncerns. AFI koncernā ietilpst trīs institūcijas, kas sniedz valsts atbalstu uzņēmējiem finanšu instrumentu veidā – ALTUM, «Latvijas Garantiju aģentūra» un «Lauku attīstības fonds». Koncerna izveide ir solis uz tālāku šo institūciju integrāciju. Otrajā posmā visas trīs institūcijas tiks apvienotas, izveidojot vienotu attīstības finanšu institūciju. Šis posms noslēgsies 2015. gada pirmajā pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu