Ministrs: Francijas ekonomika ir slima

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krīzes skartā Francijas ekonomika ir slima, trešdien izteicās valsts jaunais ekonomikas ministrs Emanuels Makrons, aicinot īstenot tūlītējas reformas augstā bezdarba samazināšanai un tautsaimniecības veicināšanai.

«Francija ir slima. Tā nav vesela. Mums nepieciešams raksturot situāciju, kāda tā ir,» intervijā franču radio norāda Makrons. «Šajā valstī vairākus gadus novērojams drudzis, kas saucas masveida bezdarbs. Mums nav citas izvēles, kā reformēt ekonomiku.»

Francijas bezdarbs ir sasniedzis rekordaugstu līmeni, pārsniedzot 10%, bet valsts ekonomika pēdējos divos ceturkšņos nav spējusi reģistrēt izaugsmi.

Tāpat Francija cenšas samazināt budžeta deficītu, kas šogad veidos 4,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), nākamgad samazinoties vien līdz 4,3%.

Francijas valdība pagājušajā nedēļā par diviem gadiem atlika mērķi sasniegt Eiropas Savienības (ES) noteikto budžeta deficīta limitu. Valdība norāda, ka valsts budžeta deficītu līdz ES noteiktajam 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP) līmenim spēs samazināt vien 2017.gadā, kas ir divus gadus vēlāk, nekā tika paredzēts iepriekš.

Papildus ekonomikas problēmām Francija arī saskārusies ar politikas krīzi, valdībai augustā paziņojot par atkāpšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu