Ēnu ekonomikas apkarošanas padomi vadīs Ministru prezidents

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Valdība šodien apstiprināja nolikumu Ēnu ekonomikas apkarošanas padomei, kuras uzdevums būs koordinēt un uzraudzīt valsts pārvaldes iestāžu un nevalstisko organizāciju darbu ēnu ekonomikas apkarošanas jomā.

Padomes priekšsēdētājs būs Ministru prezidents, padomē darbosies arī vairāki valdības locekļi - ekonomikas, finanšu, iekšlietu, labklājības, satiksmes, tieslietu, veselības un zemkopības ministri. Padomē strādās arī ģenerālprokurors, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks, Valsts darba inspekcijas direktors, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors, Valsts policijas priekšnieks, Veselības inspekcijas vadītājs. Padomē strādās arī valdības sadarbības partneri, proti, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents.

Ēnu ekonomikas apkarošanas padome ir koordinējoša institūcija. Tās darbības laiks būs trīs gadi no nolikuma apstiprināšanas dienas.

Padomes uzdevumi ir veicināt sekmīgu ēnu ekonomikas apkarošanas koordinēšanu, lemt par pasākumiem ēnu ekonomikas apkarošanai un novērtēt ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumu efektivitāti, apzināt ēnu ekonomikas problēmas un sniegt priekšlikumus to risināšanai.

Padomes sekretariāta funkcijas veiks Finanšu ministrija.

Padomes sēdes būs slēgtas.

Kā ziņots, jaunākais pētījums «Ēnu ekonomikas indekss Baltijas valstīs 2009-2013» rāda, ka pagājušajā gadā Latvijā ēnu ekonomikas indekss bija 23,8% no iekšzemes kopprodukta, salīdzinājumā ar 2012.gadu augot par 2,7 procentpunktiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu