Sociālās iemaksas pilnā apmērā veiktas par 98,7% darba ņēmēju (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Darba devēji laika posmā no 2011.gada janvāra līdz šā gada martam sociālās apdrošināšanas iemaksas pilnā apmērā ir veikuši par 98,7% darba ņēmēju, . informēja Labklājības ministrijā.

Valdībā šodien izskatītajā LM ziņojumā analizēta situācija par darba ņēmējiem, kuri laika posmā no 2011.gada janvāra līdz šā gada martam reģistrēti Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA).

Apkopojot informāciju, ir konstatēts, ka līdz šā gada 1.jūlijam 28 cilvēki paši ir veikuši iemaksas pensiju apdrošināšanai un no tiem trīs cilvēkiem VSAA jau ir veikusi pārmaksāto iemaksu atmaksu.

Ziņojumā ir apkopota informācija par nokavēto iemaksu piedziņu. Pirmajā pusgadā ir aprēķinātas valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu summas 1,075 miljardu eiro apmērā, bet darba devēji iemaksas ir veikuši 1,072 miljardu eiro apmērā. Kopējais parāds, kas bija izveidojies uz 1.jūliju, bija 182,6 miljoni eiro.

LM atgādina, ka 2011.gada 1.janvārī spēkā stājās likums «Par valsts sociālo apdrošināšanu», kas paredz, ka cilvēks ir sociāli apdrošināts pensijas apdrošināšanai, ja par viņu faktiski ir veiktas obligātās iemaksas. Ja darba devējs iemaksas nav veicis, tad cilvēkam, sasniedzot pensionēšanās vecumu, ir tiesības pašam veikt sociālās apdrošināšanas iemaksas pensijas apdrošināšanai.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu