Jūrmalā šogad par 30% pieaudzis tūristu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Šā gada pirmajos astoņos mēnešos Jūrmalas Tūrisma informācijas centra apmeklētāju skaits pieaudzis par 9%, salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā. Šogad no janvāra līdz augustam Tūrisma informācijas centrā konsultācijas klātienē sniegtas 13 869 viesiem, informēja Jūrmalas domes pārstāve Zane Leite.

Apkopotie statistikas dati vēsta, ka visbiežāk Tūrisma informācijas centru ir apmeklējuši tūristi no Krievijas - 28,5%, Vācijas - 16,2% un Lietuvas - 11%. Savukārt tūristi no Latvijas veido 8,5% no kopējā tūristu informācijas centra apmeklētāju skaita. Šīm valstīm seko tūristi no Somijas - 4,5%, Francijas - 4,3%, Igaunijas - 3,5%, Lielbritānijas - 2,8%, Polijas - 2,8%, Itālijas - 2,7%, Zviedrijas - 2,6% un Spānijas - 2,6%.

Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā bieži vēršas arī viesi no Norvēģijas, Nīderlandes, ASV un no tādām valstīm kā Ķīna, Japāna, Austrālija, Jaunzēlande, Singapūra, Dienvidāfrikas Republika, no visas Dienvidamerikas.

Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma nodaļas vadītāja Gunta Ušpele teic, ka kopējais tūristu skaita pieaugums šī gada pirmajā pusē - par 33% - esot likumsakarīgs. «Šovasar informāciju tūristiem sniedzām deviņās valodās - latviešu, krievu, angļu, vācu, franču, itāļu, lietuviešu, spāņu un norvēģu. Rudens un ziemas periodā apmeklētāji tiek apkalpoti piecās valodās - latviešu, krievu, angļu, vācu un norvēģu,» skaidro Ušpele.

Jūrmalas informācijas centra apmeklētāji interesējas par apskates objektiem Jūrmalā, transporta kustības sarakstiem, kā arī lūdz palīdzību tūrisma mītnes rezervēšanā. Ārvalstu un vietējie viesi interesējas arī par dažādiem apskates objektiem Rīgā un visā Latvijā.

Statistika apkopota tikai par tiem apmeklētājiem, kuriem sniegta informācija klātienē, netiek uzskaitīti elektroniskie pieprasījumi un telefoniskā palīdzība, tāpat netiek uzskaitīti viesi, kas ierodas informācijas centrā un paši iegūst sev nepieciešamo informāciju - bukletus, kartes -, neprasot palīdzību darbiniekiem.

Jūrmalas Tūrisma informācijas centrs atrodas Lienes ielā 5, Jūrmalā. Tajā visa veida tūrisma informācija septiņas dienas nedēļā tiek sniegta bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu