Benzīna cena divos mēnešos samazinājusies par sešiem centiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sekojot naftas produktu cenu samazinājumam pasaules biržās, pēdējo divu mēnešu laikā benzīna cenas mazumtirdzniecībā Latvijā ir samazinājušās par sešiem centiem, informēja «Statoil Fuel & Retail Latvia» («Statoil») degvielas produktu attīstības departamenta direktors Viesturs Astičs.

Viņš skaidro, ka tālāko degvielas produktu cenu attīstības dinamiku mazumtirdzniecībā nav iespējams viennozīmīgi prognozēt, jo būtisks, bet ne vienīgais, to ietekmējošais faktors ir degvielas produktu cenas pasaules biržās. «Statoil» pārstāvis norāda, ka degvielas produktu cenas pasaules biržās vienlaicīgi ietekmē virkne dažādu faktoru, kas var veicināt gan to pieaugumu, gan samazinājumu - pasaules lielāko ekonomiku izaugsmes rādītāji, naftas produktu rezervju līmenis pasaulē, centrālo banku pieņemtie lēmumi par ekonomikas stimulēšanas pasākumiem un citi pasākumi un procesi.

Kā ziņots, naftas cena pasaules tirgū pagājušajā nedēļā sasniedza zemāko līmeni pēdējo 17 mēnešu laikā pēc tam, kad Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA) samazināja globālā naftas pieprasījuma pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar vājo ekonomikas izaugsmi Eiropā un izaugsmes palēnināšanos Ķīnā.

«Brent» jēlnaftas cena oktobra piegādēm ceturtdien tirdzniecības sesijas gaitā bija samazinājusies līdz 97,10 dolāriem (75,1 eiro) par barelu, tādējādi sasniedzot zemāko līmeni kopš 2013.gada 18.aprīļa.

Tikmēr ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena oktobra piegādēm ceturtdien veidoja 90,92 dolārus (70,3 eiro) par barelu, kas ir zemākais līmenis kopš 2013.gada 2.maija.

Vēlāk gan naftas cenas nedaudz pieauga.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu