ES un Ukraina atliek brīvās tirdzniecības līguma stāšanos spēkā līdz 2015.gada beigām

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība (ES) un Ukraina atliek brīvās tirdzniecības līguma stāšanos spēkā līdz 2015.gada beigām, piektdien paziņoja ES tirdzniecības komisārs Karels de Guhts. «Tā ir daļa no visaptverošā miera procesa Ukrainā,» pēc tikšanās ar Krievijas un Ukrainas ministriem paziņoja de Guhts.

Tajā pat laikā ES turpinās vienpusēji atcelt visas importa nodevas Ukrainas precēm, ņemot vērā «ļoti smago ekonomisko situāciju» Ukrainā, sacīja de Guhts.

Komisārs norādīja, ka pēc tam, kad Kijeva nākamnedēļ ratificēs Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) asociācijas līgumu, kas tika parakstīts vienlaikus ar tirdzniecības līgumu, Brisele izrādīs «papildu elastīgumu» attiecībā pret Krievijas bažām par tirdzniecības līguma ietekmi uz tās ekonomiku. Proti, šādu elastīgumu apliecinās brīvās tirdzniecības līguma stāšanās spēkā atlikšana līdz 2015.gada 31.decembrim.

Līdz tam laikam trīs puses turpinās konsultācijas par to, kā atbildēt uz Krievijas bažām šajā jautājumā, norādīja de Guhts.

«Šim procesam jābūt daļai (..) no visaptveroša miera procesa Ukrainā, respektējot Ukrainas tiesības izlemt savu likteni, kā arī Ukrainas teritoriālo integritāti,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu