Jauno uzņēmēju atbalsta programmā «Atspēriens» pieejami 111 000 eiro (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Rīgas domes un AS «Swedbank» izsludinātajā jauno uzņēmēju grantu programmas «Atspēriens» konkursā pieejamais finansējums kopumā būs vairāk nekā 111 000 eiro, savukārt vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 15 000 eiro. Jaunie uzņēmēji aicināti pieteikties «Atspēriens» konkursam līdz šī gada 13.oktobrim.

Kā informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Dzintars Balodis, līdz šim grantus saņēmušo uzņēmumu izaugsme apliecinot, ka tieši šāda veida atbalsta forma ir īstenojama arī turpmāk.

«Ar šo programmu radām izaugsmes apstākļus vērtīgām idejām. Pateicoties sekmīgam kopdarbam ar «Swedbank», atkal varam aicināt jaunos uzņēmējus būt drosmīgiem un izmēģināt spēkus 12.grantu programmas konkursā,» sacīja Balodis.

Savukārt «Swedbank» valdes loceklis, Uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis atzina, ka aizvadīto sešu gadu laikā kopš grantu programmas dibināšanas atbalstītas 105 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 760 000 eiro apmērā.

«Jaunu biznesa ideju netrūkst arī šogad, ko apliecina «Swedbank» veiktā iedzīvotāju aptauja - piektdaļa iedzīvotāju norādījusi, ka tuvākajā nākotnē plāno sākt savu uzņēmējdarbību. Tāpēc aicinu ikvienu, kas jau ir domājis par savu uzņēmējdarbību, kā arī tos, kuri tikko spēruši pirmos soļus biznesa vidē, izmantot šo iespēju,» norādīja Rubenis.

Matīss Eglītis, kura uzņēmums SIA «Smartfoody» ir viens no līdzšinējiem grantu saņēmējiem, atzina, ka finansiālais atbalsts grantu formā ir ļoti būtisks, īpaši ražošanā.

«Uzņēmuma attīstība, izmantojot tikai savu naudu, prasa ilgāku laiku, bet ar «Atspēriens» atbalstu varējām iegādāties lielākas ražošanas iekārtas, kas ļāva paplašināt veselīgās pārtikas produkcijas «The Beginnings» ražošanas apjomus. Turpmākajā attīstībā jau bija iespējams piesaistīt gan banku finansējumu, gan struktūrfondu naudu, taču tieši «Atspēriena» nauda ļāva izveidot sākumu ražošanai,» sacīja uzņēmējs.

Lai iedvesmotu jaunos uzņēmējus izmantot iespēju piesaistīt finansējumu biznesa idejas attīstīšanai, 16.septembrī uzņēmēji varēs apmeklēt Rīgas domes un «Swedbank» organizēto semināru par to, kā pieteikties grantu programmai «Atspēriens».

Savukārt 18.septembrī notiks trešais «Atspēriens» mentoru klubs, bet 24.septembrī plānots seminārs par finanšu plānošanu biznesā.

Kā ziņots, grantu programmā «Atspēriens» var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Konkursa pieteikumus izvērtēs galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Kā prioritārie virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas un būvniecība.

Konkurss šogad notiks jau sesto gadu, turpinot veicināt jauno uzņēmumu attīstību. Patlaban šī ir vienīgā grantu programma Rīgā dibinātiem uzņēmumiem. Kopš 2009.gada programmā «Atspēriens» atbalstītas 105 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 760 000 eiro apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu