SVF: Ukrainas 17 miljardu dolāru glābšanas programma var izrādīties par mazu (13)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) otrdien solīja būt kopā ar Ukrainu, neraugoties uz to, ka Krievijas agresijas rezultātā Ukrainas ekonomika var tikt sakropļota tik lielā mērā, ka pašreizējā 17,1 miljarda dolāru (13 miljardu eiro) glābšanas programma var izrādīties par mazu.

SVF paziņoja, ka pārskaitīs otro 1,39 miljardu maksājumu, neraugoties uz «lielo neskaidrību» un pieņemot, ka Ukrainas Rietumu sabiedrotie būs gatavi sniegt papildu palīdzību, ja tas būs nepieciešams.

«Mēs pieņemam, ka konflikts tuvāko mēnešu laikā rimsies,» atzina SVF Eiropas departamenta direktora vietas izpildītājs Pols Tomsens savā pirmajā pārskatā par to, kā Kijeva īsteno reformu un ekonomikas atveseļošanas programmu.

Sliktākā scenārija gadījumā Ukrainai būs vajadzīgi vēl papildu 19 miljardi dolāru līdz 2015.gada beigām, teikts pārskatā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu