Koncerns «Kalašņikov» ieguldīs 15 miljardus rubļu ražošanas attīstībā (26)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ERIC PIERMONT / AFP

Krievijas militārās rūpniecības koncerns «Kalašņikov» plāno ieguldīt ražošanas attīstībā vairāk nekā 15 miljardus rubļu (apmēram 300 miljoni eiro), otrdien žurnālistiem paziņoja Udmurtijas republikas vadītāja pienākumu izpildītājs Aleksandrs Solovjovs.

«Ja runājam par koncernu «Kalašņikov», tad es tikos ar kolektīvu, viņiem ir lielas vēlmes. Un es domāju, ka investīcijas 15 miljardu rubļu vērtībā, bet varbūt arī vairāk, viņi ieguldīs ražošanas attīstībā,» teica Solovjovs.

«Pašlaik viņi ātrā tempā maina darbagaldus, pērk jaunus darbagaldus un iegulda savus līdzekļus,» norādīja Solovjovs.

Udmurtijas republikas vadītāja pienākumu izpildītājs arī uzsvēra, ka

2014.gadā koncerns demonstrē ievērojamu ražošanas pieaugumu.

«Ja salīdzinām ar 2013.gadu, tad šogad viņiem par 39%-42% ir pieaudzis ražošanas apjoms. Un, ja vēl mums nenoteiktu to embargo, ko noteica ASV, tad pieaugums viņiem jau šogad būtu ļoti ievērojams,» teica Solovjovs.

Koncerns «Kalašņikov» (izveidots 2013.gadā, pirms tam zinātniskā ražošanas apvienība «Ižmaš»), kas atrodas Udmurtijas republikas galvaspilsētā Iževskā, ir Krievijā lielākais kaujas automātisko un snaiperieroču, vadāmo artilērijas lādiņu un plaša spektra civilās produkcijas - medību ieroču, sporta šauteņu, darbagaldu un instrumentu - ražotājs. Koncerns apvieno lielākos valsts šaujamieroču ražotājus «Ižmaš» un «Iževskij mehaņičeskij zavod».

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu