Sabiedriskā transporta pakalpojumiem tiek vēl 1,9 miljoni eiro

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Valdība šodien atbalstīja Satiksmes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu, kas paredz piešķirt 1,9 miljonus eiro sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējiem zaudējumu segšanai.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, tas nodrošinās sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību un 2014.gada zaudējumu kompensēšanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem pārvadājumos ar autobusiem.

Kopējais valsts piešķirtais finansējums 2014.gadam sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai pārvadājumos ar autobusiem ir 33,5 miljoni eiro. Ievērojot faktisko zaudējumu apmēru par 2014.gada pirmo pusgadu, kā arī kopējos sabiedriskā transporta pakalpojumu ieņēmumus un izdevumus ietekmējošos faktorus, ir aprēķināts, ka 2014.gadā papildus valsts budžetā piešķirtajam finansējumam sabiedriskā transporta pakalpojumu nodrošināšanai vēl nepieciešami 2,6 miljoni eiro.

Atsevišķiem uzņēmumiem pēc 2014.gada pirmā pusgada rezultātiem nav kompensēti vismaz 30% no zaudējumiem, kas rada finansiālas problēmas norēķinos ar uzņēmuma darbiniekiem un piegādātājiem. Tāpēc, lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktību, līdz 2014.gada beigām (sevišķi lauku rajonos) sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem no papildus nepieciešamā finansējuma 2,6 miljoni eiro patlaban ir nepieciešami 1,9 miljoni eiro, kas ir aprēķināts nesegto zaudējumu apjoms bez valsts garantētās peļņas.

Ievērojot to, ka valsts garantētā peļņa atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam tiek aprēķināta par kalendāro gadu, sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem peļņas daļa būtu aprēķināma un izmaksājama 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu