Prezidents ASV runās par sadarbību enerģētiskās drošībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pašlaik tiek gatavota Latvijas prezidenta Andra Bērziņa vizīte uz ASV, Hjūstonu, lai ar šīs valsts uzņēmējiem runātu par sadarbību, kas varētu stiprināt Latvijas enerģētisko drošību.

Ieguldot līdzekļus un attīstot tehnoloģijas, ASV ir kļuvušas par slānekļa gāzes ieguves līderi un lielāko dabasgāzes ieguvēju pasaulē, apsteidzot Krieviju. Kādu laiku ASV šo resursu neeksportēja, taču tagad izvērš tā pārdošanu pasaulē. ASV gāzes importam Baltijas valstīs durvis varētu pavērt topošais sašķidrinātās gāzes terminālis Lietuvā, bet par vēl vienu termināli tiek spriests Somijas un Igaunijas kontekstā.

Šovasar Latvijā viesojās Hjūstonas enerģētikas eksperts un Āzijas gāzesvadu darījumu brokeris Stīvens Peins, kurš tika izteicies, ka ASV slānekļa gāzes eksports Latvijai ļaušot risināt gāzes apgādi no līdzvērtīgām pozīcijām attiecībā uz «Gazprom».

Latvijas prezidents LTV uzsvēra, ka jautājums par enerģētisko drošību ilgtermiņā ir viens no svarīgākajiem Latvijas un ASV ekonomisko attiecību dienaskārtībā. Tas nebūs vienkārši, bet domāju, ka mums būs spēcīgi sadarbības partneri ASV, kas spēs konkurēt ar Krievijas piedāvājumu, piebilda valsts vadītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu