Austrālija paziņo par jaunām sankcijām pret Krieviju (10)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Austrālija pirmdien nākusi klajā ar jaunām sankcijām pret Krieviju par tās darbībām Ukrainā.

Austrālijas premjerministrs Tonijs Abots paziņoja, ka Krievija terorizē savu kaimiņvalsti un ir atbildīga par krīzi Ukrainā.

Jaunās sankcijas ierobežos ieroču eksportu un Krievijas valstij piederošo banku pieeju Austrālijas kapitālu tirgiem. Tās būs balstītas uz finanšu sankcijām un vīzu ierobežojumiem, ko Austrālija noteica Krievijai martā.

«Līdz šim vismaz 2500 cilvēku ir zaudējuši dzīvību šajā konfliktā. Izteiksimies skaidri par to, kas te notiek. Krievija to sāka, un Krievijai jāuzņemas atbildība par šo dzīvību zaudēšanu,» uzrunājot parlamentu, paziņoja Abots.

Premjers paziņoja, ka Austrālija palielinās pret Krieviju vērstās sankcijas līdz Eiropas Savienības (ES) līmenim.

Kopš Krievija martā anektēja Krimu, ASV un ES ir pakāpeniski pastiprinājušas sankcijas pret Krieviju.

ES līderi sestdien uzdeva ekspertiem nedēļas laikā sagatavot pret Krieviju jaunas sankcijas, kas tai varētu tikt noteiktas Maskavas pret Ukrainu īstenoto pasākumu dēļ.

ASV savienības lēmumu novērtēja atzinīgi un plāno pastiprināt arī savas sankcijas pret Maskavu. Vašingtona vēlas darboties kopīgi ar Eiropu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu