Šogad pirmajā skolas dienā vairāk izvēlas greznākus pušķus (3)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Pircēji šogad pirmajā skolas dienā salīdzinājumā ar pagājušo gadu priekšroku dod greznākiem un elegantākiem ziediem, aģentūrai BNS pastāstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Ziedu salona «Rozentāli» īpašniece Inese Rozentāle aģentūrai BNS teica, ka pieprasījums pēc ziediem šogad 1.septembrī ir pagājušā gada līmenī. Viņa piebilda, ka cilvēki šogad priekšroku dod košiem pušķiem, kā arī labprāt iegādājas rozes un gladiolas.

Tāpat viņa norādīja, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad cilvēki mazāk iegādājas asteres, tāpat pircēji šogad labprātāk pērk greznākus ziedus.

Rozentāle arī pastāstīja, ka lielākais pieprasījums pēc ziediem šogad ir bijis 1.septembra rītā, taču dienas otrajā pusē, kad bērni dosies uz pulciņiem, pieprasījums pēc ziediem varētu atkal pieaugt. Iegādājoties ziedus, šogad cilvēkiem noteicošais izvēles faktors nav cena, bet bērna gaume.

Arī orhideju mājas «Flower Pitstop» pārstāvis Juris Veiklis aģentūrai BNS teica, ka pieprasījums pēc ziediem šogad varētu būt pagājušā gada līmenī - cilvēki priekšroku dod īsajām rozītēm un grieztajiem ziediem.

Ziedu salona «Klīviga» direktore Līga Briška aģentūrai BNS sacīja, ka pieprasījums pēc ziediem šogad ir normāls, taču pagaidām to grūti salīdzināt ar iepriekšējo gadu.

Vienlaikus viņa teica, ka vidējā pirkuma summa šogad ir pieci eiro. Lielākoties cilvēki izvēlas lētākus pušķus - līdz pieciem eiro, kā arī labprāt pērk gladiolas un asteres, kuras slikto laika apstākļu dēļ šogad ir sliktākas kvalitātes. Tāpat šogad atšķirībā no pagājušā gada cilvēki priekšroku dod greznākiem pušķiem. «Cilvēkiem gribas kaut ko skaistu, elegantu, tādu greznāku pušķīti,» sacīja Briška.

Viņa atzīmēja, ka noteicošais ziedu izvēlē ir cena.

Savukārt Rīgas centrāltirgus mārketinga direktors Ivars Jakovels aģentūrai BNS atzīmēja, ka pieprasījums pēc ziediem šogad centrāltirgū ir labāks nekā pagājušajā gadā. Pēc viņa teiktā, lielākais pieprasījums pēc ziediem bijis līdz plkst.12.

Vienlaikus Jakovels norādīja, ka tirgotāji būtu vēlējušies labākus laika apstākļus, jo daudzi ziedi šogad nav izplaukuši. Tāpat viņš arī sacīja, ka ziedu cenas šogad centrāltirgū ir pagājušā gada līmenī.

Jau ziņots, ka skolēni un liela daļa studentu 1.septembrī atsāk mācības.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu