Policija izvērtējusi potenciālos Liepājas metalurga investorus (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pamatojoties uz Finanšu ministrijas iesniegumu, Drošības policija (DP) izvērtējusi pieprasīto informāciju par potenciālajiem AS «Liepājas metalurgs» (LM) investoriem un ministrijai pagājušās nedēļas sākumā sniegusi atbildi, noskaidroja DP.

Ņemot vērā, ka šim dokumentam piešķirts statuss «dienesta vajadzībām», DP plašākus komentārus nevar sniegt.

Premjerministre Laimdota Straujuma (V) pagājušajā otrdienā žurnālistiem paziņoja, ka Finanšu ministrija un Valsts kase kontaktējas ar drošības iestādēm, lai neizvēlētos investoru, kurš būtu iekļauts ASV vai Eiropas Savienības sankciju sarakstā.

Jau ziņots, ka sarunas par maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma AS «Liepājas metalurgs» pārdošanu notiks ar diviem pretendentiem - Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu «United Group», kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmumu «KVV Group», pagājušajā nedēļā žurnālistiem paziņoja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Ar abiem pretendentiem ir parakstīti nodomu protokoli par maksātnespējīgās rūpnīcas iegādi. Tas, kurš no tiem iegūs ekskluzīvas darījuma slēgšanas tiesības, būs zināms šīs nedēļas laikā, prognozēja administrators. Nodomu protokolā ir atspoguļotas būtiskākās darījuma nianses, tostarp ir iekļauta informācija par potenciālo pirkuma cenu.

Par AS «Liepājas metalurgs» iegādes pretendentiem internetā pieejama skopa informācija.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu